Hozzávalók (4 db pizzához)
60 dkg liszt (BL80)
3 ek. olaj
2 tk. só
1 ek. oregánó
3,3 dl víz
2 dkg élesztő
1 tk. cukor
Pizzaszósz:
1 nagy doboz sűrített paradicsom
fél liter paradicsomlé
kis fej hagyma
1-1 tk. rozmaring, kakukkfű, oregánó
1 babérlevél
egy ek. cukor
só, bors
Kenyérsütőgépben vagy dagasztógépben készítem, a kenyértésztánál lágyabb tésztát dagasztok. Kelesztőtálban duplájára kelesztem, majd 4 egyforma darabba vágom. Vékonyra nyújtom, átteszem egy sütőpapírra. Megkenem pizzaszósszal és megpakolom a feltéttel. Vastagon megszórom sajttal, lehetőleg több félével.
A sütőt bekapcsolom a legmagasabb hőfokra, az enyémen ez 250 fok. Beteszem a legnagyobb tepsit is, hogy jól átforrósodjon. A tésztát sütőpapírral a forró tepsire teszem és pár perc alatt megsütöm. Van aki úgy szerei, hogy a sajt éppen csak megolvadjon, én szeretem, ha kicsit pirulni is kezd.
pizzaszósz:
A hagymát egészen apróra vágom, vagy lereszelem. Kevés olajon megpárolom, de vigyázok, hogy ne piruljon meg. Felöntöm a paradicsomlével, sűrített paradicsommal, ízesítem a fűszerekkel, sűrűre főzöm. Kidobom belőle a babérlevelet és ha kell átszűröm.
Jól összekeverjük az összes hozzávalót. Veszünk egy sütőpapírt. Ráhalmozzuk a húsmasszát. Feltekerjük kolbász formára. Majd beletekerjük a lezárt sütőpapírt ezüstpapírba. Lezárjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemlét vízben megáztatjuk. A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és enyhén sós vízben megfőzzük. A hagymákat összeaprítjuk. A megfőtt, leszűrt és kihűlt brokkolit összetörjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmeghámozni,reszelni sózni majd állni hagyni 10 percig. miután kiengedte a levét ki kell nyomkodni,jozzáadni a 2 tojit bele a lisztet majd egy ragadós masszát kaptam
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felaprított szalonnát zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a kétféle gombát és kicsit átsütjük. A megmosott húst klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és a forró vajban mindkét oldalát piros...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű