Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Zsúrkenyér Limarától.....


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg bl 80-as liszt,1,5 teáskanál só,1 evőkanál cukor,2 evőkanál burgonyapehely,2 dkg olvasztott vaj,2 dkg élesztő.

Elkészítés:


Dagasztás után duplájára keleszteni,formázás után sütőpapíros jénaiba tenni,kis idő múlva/5-10 perc/bevágni pengével,díszíteni,saját ízlés szerint.1 órát hagyjuk a jénaiban kelni,lespricceljük/pára,vízgőz meglegyen/a jénai belsejét,és 200 c-on 45-50 percig sütjük,a megfelelő szín eléréséig.

Trükkök, tippek, praktikák:


A bele könnyű,foszlós szerkezetű lesz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Almás-fahéjas krémtúró
Almás-fahéjas krémtúró

A túrót villával összetöröd. A reszelt citromhéjjal simára kevered. Ízlés szerint adsz hozzá porcukrot. Ha az alma elég édes, el is hagyhatod. Az almát tetszés szerint feldarabo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Töltött csirkemell
Töltött csirkemell

A húst vékonyra vágjuk, sózzuk és borsozzuk. A tojásokat felverjük, kikeverjük a kefirrel vagy a joghurttal, és a sajttal, majd egy akkora tepsibe öntjük, hogy ne legyen túl vasta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Írókamáz
Írókamáz

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bedő
Rizskók
Rizskók

A tejet a rizst a vaníliás cukrot a csipet sót feltesszük főni. Gyakori kevergetés mellett puhára főzzük. Majd hozzáadjuk a cukrot, főzés után a tojássárgáját, a citromhéját és l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk