50 dkg bl 80-as liszt,1,5 teáskanál só,1 evőkanál cukor,2 evőkanál burgonyapehely,2 dkg olvasztott vaj,2 dkg élesztő.
Dagasztás után duplájára keleszteni,formázás után sütőpapíros jénaiba tenni,kis idő múlva/5-10 perc/bevágni pengével,díszíteni,saját ízlés szerint.1 órát hagyjuk a jénaiban kelni,lespricceljük/pára,vízgőz meglegyen/a jénai belsejét,és 200 c-on 45-50 percig sütjük,a megfelelő szín eléréséig.
A bele könnyű,foszlós szerkezetű lesz.
A túrót villával összetöröd. A reszelt citromhéjjal simára kevered. Ízlés szerint adsz hozzá porcukrot. Ha az alma elég édes, el is hagyhatod. Az almát tetszés szerint feldarabo...
Elkészítési idő:A húst vékonyra vágjuk, sózzuk és borsozzuk. A tojásokat felverjük, kikeverjük a kefirrel vagy a joghurttal, és a sajttal, majd egy akkora tepsibe öntjük, hogy ne legyen túl vasta...
Elkészítési idő:A tejet a rizst a vaníliás cukrot a csipet sót feltesszük főni. Gyakori kevergetés mellett puhára főzzük. Majd hozzáadjuk a cukrot, főzés után a tojássárgáját, a citromhéját és l...
Elkészítési idő: