50 dkg bl 80-as liszt,1,5 teáskanál só,1 evőkanál cukor,2 evőkanál burgonyapehely,2 dkg olvasztott vaj,2 dkg élesztő.
Dagasztás után duplájára keleszteni,formázás után sütőpapíros jénaiba tenni,kis idő múlva/5-10 perc/bevágni pengével,díszíteni,saját ízlés szerint.1 órát hagyjuk a jénaiban kelni,lespricceljük/pára,vízgőz meglegyen/a jénai belsejét,és 200 c-on 45-50 percig sütjük,a megfelelő szín eléréséig.
A bele könnyű,foszlós szerkezetű lesz.
Vizet a zselatinnel kicsit megmikrózzuk, hogy elolvadjon. A gyümölcspürét összekeverjük az angolkrémmel és a citromlével majd a zselatinnal. Óvatosan a felvert tejszínhabba forgatj...
Elkészítési idő: 15 percA lisztet egy tálba öntjük. Beleütjük a tojást, belekanalazzuk a zsírt, sót, tejet, sütőport, és gyúrni kezdjük. Ha összegyúrtuk, egy puha tésztát kell kapjunk, ha nem az, tehetün...
Elkészítési idő: 40 percA cukkinit elosszor megmossuk , majd lepucoljuk a hejat es eggyenkent lereszeljuk.Majd sozzuk borsozzuk es fokhagymat belerakjuk ehhez jon a 4 tojas a liszt ,olaj es a szodabikarbo...
Elkészítési idő: elkeszitesi ido