Családireceptkönyv.hu

Zsúrkenyér Limarától.....


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg bl 80-as liszt,1,5 teáskanál só,1 evőkanál cukor,2 evőkanál burgonyapehely,2 dkg olvasztott vaj,2 dkg élesztő.

Elkészítés:


Dagasztás után duplájára keleszteni,formázás után sütőpapíros jénaiba tenni,kis idő múlva/5-10 perc/bevágni pengével,díszíteni,saját ízlés szerint.1 órát hagyjuk a jénaiban kelni,lespricceljük/pára,vízgőz meglegyen/a jénai belsejét,és 200 c-on 45-50 percig sütjük,a megfelelő szín eléréséig.

Trükkök, tippek, praktikák:


A bele könnyű,foszlós szerkezetű lesz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Házi lángos
Házi lángos

A hozzávalókat összedolgozzuk és kiolajozott zacskóba, tárolóba tesszük. 30 percig hűtőben pihentetjük. Vizes kézzel szaggatjuk, 10 percet pihenni hagyjuk és forró olajban sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zöldhagyma télire
Zöldhagyma télire

1. Vágjuk fel a megmosott (nem nedves) zöldhagymát, adjunk hozzá vajat, kevés olajat (könnyebb turmixolni), és ízlés szerint fűszereket. Tegyük jégkockatartóba, fagyasszuk. Eze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos omlett
Sajtos omlett

Egy serpenyőben olajat hevítünk, addig feltörjük egy tálba a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, majd jól felverjük. A sajtot lereszeljük. Ha felmelegedett a serpenyő, a hőt közepesre v...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kolbász 10 kg kolbászhoz
Kolbász 10 kg kolbászhoz

Hozzávalokat

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk