50 dkg bl 80-as liszt,1,5 teáskanál só,1 evőkanál cukor,2 evőkanál burgonyapehely,2 dkg olvasztott vaj,2 dkg élesztő.
Dagasztás után duplájára keleszteni,formázás után sütőpapíros jénaiba tenni,kis idő múlva/5-10 perc/bevágni pengével,díszíteni,saját ízlés szerint.1 órát hagyjuk a jénaiban kelni,lespricceljük/pára,vízgőz meglegyen/a jénai belsejét,és 200 c-on 45-50 percig sütjük,a megfelelő szín eléréséig.
A bele könnyű,foszlós szerkezetű lesz.
-
Elkészítési idő:Az olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Közben a tejben beáztatjuk az élesztőt. Amikor kész a hagyma, ráöntjük az élesztős tejet és forrástól számított 5 percig lassú...
Elkészítési idő:Egy tálba öntöm a lisztet, hozzá adom a sót ízlés szerint, a sütőport, és összekeverem, majd hozzá adom lassan a vizet, mivel liszt függő a víz mennyiség hozzáadása, ezért óvatosan...
Elkészítési idő: 10-percA finomra vágott vöröshagymát egy evőkanálnyi vajon (amit a hideg vajból veszünk el) puhára pároljuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát és a megtisztított csirkemájat. Az e...
Elkészítési idő: