Tészta:
30 dkg finomliszt
1 sütőpor
10 dkg porcukor összekeverem
25 margarin belemorzsolom
1 egész tojás
reszelt citrom héj
Töltelék:
15 dkg porcukor
3 tojássárgája kikeverem
15 dkg darált dió
3 tojás felvert habja
A hozzávalókból tésztát gyúrok. Ragadhat, kevés lisztet szórok rá és min. 1 órára hűtőbe teszem.
Kicsit átgyúrom. Elfelezem.
Felét kinyújtom és tepsibe fektetem, megkenem lekvárral.
Ráöntöm a tölteléket.
Másik feléből rudakat sodrok és berácsozom.Megkenem felvert tojással a rácsokat.ű
Előmelegített sütőben kb 25 percig sütöm.
A burgonyákat megtisztítjuk, apróra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Még forrón áttörjük, viszont hagyjuk teljesen kihűlni az áttört burgonyát, csak ezután adjuk hozzá a búzadarát...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tésztához a tojást habosra keverjük, Hozzáadjuk a többi alapanyagot és egynemű masszává dolgozzuk. 18 centis, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába nyomkodjuk. Nagyon megkönny...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű160 fokon 10-15 percig
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk. Hat részre osztjuk, lisztezett munkalapon egyenként kinyújtjuk és a tepsi hátoldalán előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 12-15 perc al...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű