menu

Családireceptkönyv.hu

DIÓS RÁCSOS


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:

30 dkg finomliszt
1 sütőpor
10 dkg porcukor összekeverem
25 margarin belemorzsolom
1 egész tojás
reszelt citrom héj
Töltelék:
15 dkg porcukor
3 tojássárgája kikeverem
15 dkg darált dió
3 tojás felvert habja

Elkészítés:


A hozzávalókból tésztát gyúrok. Ragadhat, kevés lisztet szórok rá és min. 1 órára hűtőbe teszem.
Kicsit átgyúrom. Elfelezem.
Felét kinyújtom és tepsibe fektetem, megkenem lekvárral.
Ráöntöm a tölteléket.
Másik feléből rudakat sodrok és berácsozom.Megkenem felvert tojással a rácsokat.ű
Előmelegített sütőben kb 25 percig sütöm.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csokikrém
Csokikrém

A hozzávalókat csomómentesre keverjük. Majd sűrűre főzzük. Tejszínhabbal díszítjük (legjobb, ha Hulala tejszínből készítjük, mert nem esik össze).

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Muffin alaprecept (édes)
Muffin alaprecept (édes)

A tojásokat felverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot és az olajat, összekeverjük. Az egyik joghurtos poharat elmossuk, szárazra töröljük, ez lesz a mérce. A lisztet a sütőporral (és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Vaníliás kifli
Vaníliás kifli

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. (Ha van késes robotgépünk, csak tegyük bele mindent, és hagyjuk, hogy a gép dolgozzon helyettünk.) Ennél a lépésnél fóliában hűtőbe is t...

Elkészítési idő: 1/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rugelach recept 2 (diós és csokoládés)
Rugelach recept 2 (diós és csokoládés)

1 A sütőt melegítsd elő 180 C-ra, és készíts elő egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt. 10 percre tedd a mélyhűtőbe a vajat és a krémsajtot, így könnyebb lesz velük dolgozn...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk