1 kg alma,
30 dkg cukor,
10 dkg mazsola,
5 dkg durvára tört dió,
fél citrom reszelt héja,
1 kávéskanál őrölt fahéj,
1 tojás,
40 dkg liszt,
1 sütőpor.
Az almát lereszeljük, és habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a mazsolát, a diót, a citromhéjat, a fahéjat, a felvert tojást, végül a lisztet és a sütőport. Kivajazott, lisztezett püspökkenyérformába öntjük, és fóliával letakarva forró sütőbe toljuk. Közepesen meleg sütőben 45 percig sütjük. Még melegen deszkára borítjuk, és ha kihűlt, fóliába csomagoljuk.
A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, só és porcukor) egy tálba szitáljuk, majd elmorzsoljuk benne a hideg vajat. Hozzáütjük a tojássárgákat, majd ebből egy sima tésztát gyúrunk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés 1. A vajat a cukorral elkavarom. Egyenként belekavarom a tojásokat is. Beleteszem a kakaót, a fűszereket, a darált mogyorót. Legvégén a sütőporral elkavart lisztet. 2....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, összedolgozzuk, megkelesztjük, majd 4 felé osztjuk és egyenként töltjük. Töltelék: Gőz felett felverni. Majd belekeverünk 10 dkg kóku...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tejfölt kikeverjük a citrom levével és héjával és ízlés szerint cukrozzuk. A habtejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a tejfölös masszát. Egy magas falú edénybe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű