1 kg alma,
30 dkg cukor,
10 dkg mazsola,
5 dkg durvára tört dió,
fél citrom reszelt héja,
1 kávéskanál őrölt fahéj,
1 tojás,
40 dkg liszt,
1 sütőpor.
Az almát lereszeljük, és habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a mazsolát, a diót, a citromhéjat, a fahéjat, a felvert tojást, végül a lisztet és a sütőport. Kivajazott, lisztezett püspökkenyérformába öntjük, és fóliával letakarva forró sütőbe toljuk. Közepesen meleg sütőben 45 percig sütjük. Még melegen deszkára borítjuk, és ha kihűlt, fóliába csomagoljuk.
A hozzávalókból nagy gázos tepsiben hagyományos módon piskótatésztát sütünk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, tovább verjük vele a habot, majd b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben elkeverjük a porcukrot és az élesztőt és felfuttatjuk. Egy tálba kimérjük a lisztet, közepébe mélyedést csinálunk és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A pudingot az utasítás szerint megfőzzük a három evőkanál cukorral, majd belekeverjük a rumot és a kókuszreszeléket. 2. Ekkor bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször készítsük el a szirupot: lassan melegítsük fel a vizet a cukorral elkeverve, amíg forrni nem kezd. Forráskor csavarjuk bele a citrom levét és forraljuk még 10 percig, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű