2 körte
1 kk. citromlé
3 dl pasztőrözött tej
1 kk. méz
A körtéket megtisztítjuk, meghámozzuk és apróra felkockázzuk. Meglocsoljuk citromlével, a lehűtött tejjel, mézzel és jól megforgatjuk. Frissen fogyasztjuk.
Eredeti extrakttartalom: 1080, várható: 1013, vízigény: 33,5 liter. Becsült ABV: 9,1%; IBU: 30,3; EBC: 11,4. A cefrézés: - Bekeverő víz 16,3 liter - Cefrézési idő: 1 óra -...
Elkészítési idő: 12 hét Nehézség: Könnyű1 liter alkoholban 2-3 napig áztatjuk. Utána 1/2 liter sűrű cukorszirupot adunk hozzá, ha szükséges cukorkaramellel színesítjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot egy nagy tálba szórjuk. Melléreszeljük a citrom héját. Ráöntjük a konyakot és a rumot, jól elkeverjük (ezen a ponton jöhet a gyújtós trükk)! Ráöntjük a forró...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűKészítünk 2 filterrel egy liter erős teafőzetet. 3 percig ázni hagyjuk, ebbe kerül két citrom leve, 4-5 evőkanálnyi cukor, és a frissen reszelt gyömbér. Tálaláskor a teát jégkockák...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű