2 körte
1 kk. citromlé
3 dl pasztőrözött tej
1 kk. méz
A körtéket megtisztítjuk, meghámozzuk és apróra felkockázzuk. Meglocsoljuk citromlével, a lehűtött tejjel, mézzel és jól megforgatjuk. Frissen fogyasztjuk.
1. Shakerbe teszem a durvára összetört jeget. 2. Ráöntöm a szörpöt és a tojásfehérjét. 3. Gyorsan összerázom, hogy a tojásfehérje jól elkeveredjen. 4. Végül felöntöm te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz a jó a szörpökben, hogy roppant egyszerűen elkészíthetőek. Nincs ez másként a bodzaszörppel sem. Annyi a dolgunk, hogy a frissen szedett virágernyőket amennyire csak lehet, megs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmossuk a gyümölcsöket, vékonyan megpucoljuk, és a héjakat vízben felforraljuk. Hozzáöntjük a borokat, a rumot és a cukrot, kevergetve éppen csak felforraljuk. Hozzáöntjük a g...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűMeggyleves 0,5 kg meggy 2 dl tejföl 2 dl tejszín (elhagyható) 2 evőkanál liszt só, cukor, fahéj, szegfűszeg reszelt citromhéj A meggyet a fűszeres vízben megfőzzük, hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes