Családireceptkönyv.hu

Márványcsirke mustáros, kakukkfüves burgonyával


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


ozzávalók:

20 dkg bacon
60 dkg csirkemellfilé
2 tojás
3 ek liszt
4 ek tejföl
15-20 dkg sajt (nálam trappista, karaván és eidami vegyesen)
10 dkg főtt, füstölt tarja
1/2-1/2 piros és sárga kaliforniai paprika
2 ek apróra vágott snidling

frissen őrölt bors

köret:

burgonya
2 ek olívaolaj
2 g zúzott fokhagyma
1 tk mustár
kakukkfű

Elkészítés:


Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával, kibéleljük a bacon szalonnával úgy, hogy kicsit fedjék egymást és a forma szélén túllógjanak.
A csirkemellet felkockázzuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk.
A lisztet, tojást, tejfölt, snidlinget, fűszereket összekeverjük, hozzáadjuk a durvára reszelt sajtot, a csirkemellet, a felkockázott tarját és az apró kockákra vágott kaliforniai paprikákat is hozzákeverjük.
A masszát beleöntjük a baconnal kibélelt formába, kicsit elsimítjuk, majd a lelógó szalonnaszéleket visszahajtogatjuk úgy, hogy fedjék egymást.
A formát alufóliával letakarjuk, egy megfelelő méretű, sütőpapíros tepsibe tesszük, hogy a süléskor esetlegesen kifolyó szaft ne a sütőbe csöpögjön.
Előmelegített 200°C-os sütőben kb 40 percig sütjük, levesszük róla az alufóliát és megpirítjuk a szalonnát.
Kivesszük és óvatosan a sütőpapíros tepsibe borítjuk az őzgerinc tartalmát, visszatoljuk a sütőbe és kb 10 perc alatt szép pirosra sütjük a tetején lévő szalonnát is.
Egy tálkában összekeverjük az olívaolajat, zúzott fokhagymát, mustárt.
A meghámozott, megmosott burgonyát felkarikázzuk - vagy ahogy most én tettem kiszúró formával kiszúrjuk - megsózzuk, egymás mellé tepsibe rendezzük úgy, hogy ne fedjék egymást.
Megkenegetjük őket a fokhagymás, mustáros olívaolajjal, majd megszórjuk szárított kakukkfűvel.
Forró sütőben szép pirosra sütjük.
A márványcsirkét melegen és hidegen is fogyaszthatjuk, de szépen szeletelni csak másnap, hidegen lehet.
Kínálhatjuk sült burgonyával is vagy rizzsel, de friss zöld,- vagy majonézes salátákkal is nagyon finom.

Márványcsirke mustáros, kakukkfüves burgonyával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gitka
Kukoricapelyhes rántott csirke
Kukoricapelyhes rántott csirke

Állítsd a sütőt 200 C fokra. Keverd össze a mézet, mustárt, olajat és a sót, borsot. Forgasd a pácba a csirke darabokat. Törd apróra a a kukoricapelyhet. Szedd le a húsról a fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkecomb Mustáros-Fokhagymás mártásban
Csirkecomb Mustáros-Fokhagymás mártásban

---Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. ---A combokat bekenjük a vajjal, és belemártogatjuk a szószba. ---Tep...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkefalatok krémsajtos bundában
Csirkefalatok krémsajtos bundában

Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk