ozzávalók:
20 dkg bacon
60 dkg csirkemellfilé
2 tojás
3 ek liszt
4 ek tejföl
15-20 dkg sajt (nálam trappista, karaván és eidami vegyesen)
10 dkg főtt, füstölt tarja
1/2-1/2 piros és sárga kaliforniai paprika
2 ek apróra vágott snidling
só
frissen őrölt bors
köret:
burgonya
2 ek olívaolaj
2 g zúzott fokhagyma
1 tk mustár
kakukkfű
só
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával, kibéleljük a bacon szalonnával úgy, hogy kicsit fedjék egymást és a forma szélén túllógjanak.
A csirkemellet felkockázzuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk.
A lisztet, tojást, tejfölt, snidlinget, fűszereket összekeverjük, hozzáadjuk a durvára reszelt sajtot, a csirkemellet, a felkockázott tarját és az apró kockákra vágott kaliforniai paprikákat is hozzákeverjük.
A masszát beleöntjük a baconnal kibélelt formába, kicsit elsimítjuk, majd a lelógó szalonnaszéleket visszahajtogatjuk úgy, hogy fedjék egymást.
A formát alufóliával letakarjuk, egy megfelelő méretű, sütőpapíros tepsibe tesszük, hogy a süléskor esetlegesen kifolyó szaft ne a sütőbe csöpögjön.
Előmelegített 200°C-os sütőben kb 40 percig sütjük, levesszük róla az alufóliát és megpirítjuk a szalonnát.
Kivesszük és óvatosan a sütőpapíros tepsibe borítjuk az őzgerinc tartalmát, visszatoljuk a sütőbe és kb 10 perc alatt szép pirosra sütjük a tetején lévő szalonnát is.
Egy tálkában összekeverjük az olívaolajat, zúzott fokhagymát, mustárt.
A meghámozott, megmosott burgonyát felkarikázzuk - vagy ahogy most én tettem kiszúró formával kiszúrjuk - megsózzuk, egymás mellé tepsibe rendezzük úgy, hogy ne fedjék egymást.
Megkenegetjük őket a fokhagymás, mustáros olívaolajjal, majd megszórjuk szárított kakukkfűvel.
Forró sütőben szép pirosra sütjük.
A márványcsirkét melegen és hidegen is fogyaszthatjuk, de szépen szeletelni csak másnap, hidegen lehet.
Kínálhatjuk sült burgonyával is vagy rizzsel, de friss zöld,- vagy majonézes salátákkal is nagyon finom.
1. A csirkemellet felszeleteljük, négy szép szeletünk lesz. 2. Megmossuk, a vizet lecsepegtetjük és mindkét oldalát besózzuk. 3. A bundához valókat összekeverjük. 4. Elősz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKARAJ FELVÁGOTT egy szép karajt.. minden oldalról alaposan besóztam... 4-5 napig jó ha a sóban van.. aztán egy fokhagymás szemes borsos, egy fej hagyma is mehet bele annyi vizb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemell filét megmossuk, négy szeletre vágunk. A közepét legyező alakban bemetsszük, enyhén klopfoljuk majd sózzuk és borsozzuk. Megpucoljuk a zöldségeket, felszeleteljük és...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Közepes