ozzávalók:
20 dkg bacon
60 dkg csirkemellfilé
2 tojás
3 ek liszt
4 ek tejföl
15-20 dkg sajt (nálam trappista, karaván és eidami vegyesen)
10 dkg főtt, füstölt tarja
1/2-1/2 piros és sárga kaliforniai paprika
2 ek apróra vágott snidling
só
frissen őrölt bors
köret:
burgonya
2 ek olívaolaj
2 g zúzott fokhagyma
1 tk mustár
kakukkfű
só
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával, kibéleljük a bacon szalonnával úgy, hogy kicsit fedjék egymást és a forma szélén túllógjanak.
A csirkemellet felkockázzuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk.
A lisztet, tojást, tejfölt, snidlinget, fűszereket összekeverjük, hozzáadjuk a durvára reszelt sajtot, a csirkemellet, a felkockázott tarját és az apró kockákra vágott kaliforniai paprikákat is hozzákeverjük.
A masszát beleöntjük a baconnal kibélelt formába, kicsit elsimítjuk, majd a lelógó szalonnaszéleket visszahajtogatjuk úgy, hogy fedjék egymást.
A formát alufóliával letakarjuk, egy megfelelő méretű, sütőpapíros tepsibe tesszük, hogy a süléskor esetlegesen kifolyó szaft ne a sütőbe csöpögjön.
Előmelegített 200°C-os sütőben kb 40 percig sütjük, levesszük róla az alufóliát és megpirítjuk a szalonnát.
Kivesszük és óvatosan a sütőpapíros tepsibe borítjuk az őzgerinc tartalmát, visszatoljuk a sütőbe és kb 10 perc alatt szép pirosra sütjük a tetején lévő szalonnát is.
Egy tálkában összekeverjük az olívaolajat, zúzott fokhagymát, mustárt.
A meghámozott, megmosott burgonyát felkarikázzuk - vagy ahogy most én tettem kiszúró formával kiszúrjuk - megsózzuk, egymás mellé tepsibe rendezzük úgy, hogy ne fedjék egymást.
Megkenegetjük őket a fokhagymás, mustáros olívaolajjal, majd megszórjuk szárított kakukkfűvel.
Forró sütőben szép pirosra sütjük.
A márványcsirkét melegen és hidegen is fogyaszthatjuk, de szépen szeletelni csak másnap, hidegen lehet.
Kínálhatjuk sült burgonyával is vagy rizzsel, de friss zöld,- vagy majonézes salátákkal is nagyon finom.
Az elkészítése nagyon egyszerű. A csirkemelli szeletet roston megsütöm, szelek rá paradicsomkarikákat, teszek rá apróra vágott lilahagymát, oregánot végül pedig sajtszeletet amit s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA combokat lebőrözzük, kicsontozzuk, 3-4 darabba vágjuk, besózzuk. A tojást és a sajtkrémet robotgéppel simára keverjük, belevegyítjük a többi hozzávalót is. Híg nokedlitészta-áll...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA combokat lebőrözzük, kicsontozzuk és 2-3 darabba vágjuk. A zöldségeket és a hagymákat megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. Egy megfelelő méretű tepsit kiolajozunk, lerakju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsd elő 200 fokra. A lisztet, paprikát, a sót és a borsot keverd össze. A húsokat forgasd bele a fűszeres keverékbe és tedd kiolajozott tepsibe. Keverd össze a mézet,...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű