10 narancs sárga héját vékonyan levágjuk 1 literes üvegbe tesszük.
Ráöntjük
1/2 liter finom spiritust. 2 hétig meleg helyen, vagy napon hagyjuk állni,
időnként fölrázzuk.
3/4 kiló cukrot azután 2 deci vízzel sűrűre főzünk a héjakat a spiritusszal.
Szitára öntjük s egy merőkanál, forró vízzel leöblítjük egyszer, hogy ez a
víz is a spiritusba csepeSgjen. A lehűlt sűrű cukrot összekeverjük a narancslével, illetve a spiritussal s tovább éppen egy járunk el, mint az előbbieknél. Ha gyenge volna a likőr, akkor ég egy kevés spiritust tehetünk hozzá, ha nagyon erős, csak forró vízzel gyengítsük azt.
Ha fagyasztott gyümölcsökkel dolgozunk, előbb hagyjuk kiolvadni és kicsit lecsepegni a felesleges levet. Összekeverjük a joghurtot és a gyümölcsöket egy nagyobb tálban, majd botmi...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűÖsszeturmixoljuk a málnát a citrom levével, az áfonyalével és a mézzel, majd felöntjük az ásványvízzel. Tipp: a felöntéshez ásványvíz helyett használhatunk tonikot vagy pezsgőt.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA vizet felforraljunk a filterekkel, majd néhány percig állni hagyjuk. Közben 1 l almalevet is felforralunk a fűszerekkel. Forrás után még öt percig főzzük. A filtereket kivesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz Y poharat kikészítjük, és jeget teszünk bele, hogy lehűtsük. A shaker-be jeget teszünk, és sorba az összes összetevőt belemérjük. Jól összerázzuk. Az Y pohárból a jeget kiönt...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű