1 db chili (piros)
0.5 közepes db avokádó (érett)
250 ml tej
4 szál koriander
1 ek limelé
0.5 teáskanál tabasco szósz
só ízlés szerint
A chilit megmossuk, kettévágjuk, a magokat kikaparjuk, a húst durva kockákra vágjuk. A korianderleveleket letépkedjük. Az avokádót kiemeljük a héjból, durva darabokra vágjuk.
A tejet az avokádóval, chilivel és a korianderrel pürésítjük. Sóval, limelével és tabasco szósszal ízesítjük.
Koriander helyett elkészíthetjük vegyes kerti fűszerekkel is (metélőhagyma, kapor, petrezselyem).
Az egészet összekeverjük, és forrón melegített poharakban tálajuk.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KözepesA kukoricakeményítőt egy kis lábasba szórjuk, majd felöntjük a hideg tejjel, és csomómentesre elkeverjük. Közepes tűznél folyamatos kavarás mellett felforraljuk, és besűrítjük az...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tejszínt és a tejet öntsd egy lábasba, és forrald össze, ezután tedd félre. A cukrot karamellizáld egy másik lábasban, majd lassanként engedd hozzá a forró tejszínt. Légy nagyon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük a bodzavirágokat egy nagy fazékba, és öntsünk rá annyi vizet, hogy bőven ellepje. A virágokat nem kell megmosni, különben sok ízanyagot veszítünk el vele. Dobjuk bele a vék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű