Kb. 5 szem mandula (½ deka)
25 deka őszibarack 1½ deci
1,5%-os zsírtartalmú tej
1½ deci szénsavmentes ásványvíz
1 evőkanál méz (2 deka)
¼ kávéskanál vaníliaaroma
½ citrom frissen reszelt szerecsendió
A mandulát száraz serpenyőben kevergetve illatosra pirítom néhány perc alatt, majd leveszem a tűzről, és félreteszem, hogy kihűljön. Miközben ez megtörténik, összeturmixolom a reggelit. Ehhez a megmosott őszibarackokat meghámozom, kimagozom, és nagyobb darabokra vágva beleteszem a gépbe. Hozzátöltöm a tejet és az ásványvizet, majd rákanalazom a mézet és a vaníliaaromát. Ha ezek már mind a turmixgépben vannak, belereszelem a megmosott citrom héjának a felét meg némi szerecsendiót is, és mehet a menet. Nemes egyszerűséggel: pépesítem a sűrű italt. Ekkor mozsárban durvára töröm a kihűlt, megpirított mandulát, majd a pohárba töltött barackos italt vastagon megszórom vele. Ám ha valakinek úgy esik jobban, hogy beledarálja a folyadékba, az ellen sincs kifogásom. 1 adag lesz belőle.
Törd össze a gyümölcsöt, tedd a tejbe a fagyi felét, hbverővel verd fel, tedd pohárba, a maradék fagyit tedd a tetejére.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVízgőz felett felolvasztom a csokoládét, majd kézi mixer lassan összedolgozom a sűrített tejjel és a 1,2 dl espressóval, majd mehet s többi hozzávaló. Ha már csomómentes, sima, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vodka kivételével a hozzávalókat addig melegítjük, nem forraljuk, amíg a tejkaramella cukor feloldódik. Öntsük hozzá a vodkát és töltsük üvegekbe. Hűtőbe tároljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat megkészítjük, megtisztítjuk, majd turmixgépbe tesszük és simára turmixoljuk. Poharakba töltjük ,díszítjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű