20 dkg fekete ribizli
3 evőkanál cukor
0,5 dl vodka
kb. 5 dl száraz pezsgő
A megtisztított, megmosott fekete ribizli felét jégkockatartóba tesszük, felöntjük vízzel, és 2 órára befagyasztjuk. A maradék fekete ribizliből gyümölcscentrifugában levet nyerünk (vagy szitán átpasszírozzuk). - A cukrot kis lábosba tesszük, felöntjük 4 evőkanál vízzel és kis lángon szirupot főzünk belőle. Ha kihűlt, belekeverjük a ribizlilevet és a vodkát is. - Koktélos poharakba 2-2 ribizlis jégkockát teszünk, hozzáadunk 1-2 evőkanál ribizlis szirupot, majd felöntjük a behűtött száraz pezsgővel.
Elkészítés: A vanília fagyit beletesszük a turmix gépbe!Hozzá adjuk a porcukrot!Beletesszük az epret,malyd beleöntünk 1 dl tejet!A jeget beletesszük egy zacskóba összetörjük(lehet...
Elkészítési idő: 2 perc Nehézség: KönnyűA kristálycukorból és vízből szirupot főzünk. Az étcsokoládét felolvasztjuk és a tejjel és kakaóval simára keverjük. A sziruphoz adjuk a csokis keveréket és 5 percig főzzük, vigyáz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sört a cukorral és a vaníliával felfőzzük, hűlni hagyjuk. Az alkoholt hozzákeverjük, és legalább 1 hónapig érleljük
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bodzavirágokat leszedjük a száráről, majd 1 liter pálinkába áztatjuk 6 hétig. Tartsuk hűvös, sötét helyen. Az érlelést követően szűrjük meg a az oldatot, először sűrű szöveten ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű