Családireceptkönyv.hu

Aszalt paradicsomos cukkinilepény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

350 g cukkini
50 g gluténmentes zabpehely
50 g hajdinapehely
40 g aszalt paradicsom
2 db közepes méretű (M-es) tojás
só, bors
fokhagyma granulátum
szárított bazsalikom
3,5 dl víz

Elkészítés:


Elkészítés:

A cukkinit hámozzuk meg, reszeljük le, enyhén sózzuk meg, majd tegyük félre egy szűrőben, hogy a folyadék le tudjon csöpögni róla.
A zabpelyhet, és a hajdinapelyhet keverjük össze, fűszerezzük meg,, majd fokozatosan adjuk hozzá a vizet, mindig éppen annyit, amennyit felvesz. A tojásokat mossuk meg, üssük fel, majd keverjük a masszához. Végül adjuk hozzá a lecsöpögtetett cukkinit és az aszalt paradicsomot is.
Az egész masszát öntsük egy vékonyan kiolajozott formába, majd előmelegített sütőben süssük aranybarnára kb. 20 perc alatt.
Hagyjuk kihűlni, majd tálalhatjuk is! Fogyaszthatjuk friss salátával, vagy joghurtos mártogatóval egyaránt.

Aszalt paradicsomos cukkinilepény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Párolt vöröskáposzta
Párolt vöröskáposzta

1. A káposztát lereszeltem, megszórtam egész köménymaggal és megsóztam, így állt 15 percig. 2. Az almát meghámoztam, kimagoztam és lereszeltem. 3. A vöröshagymát is megpucolt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Klasszikus köményes káposztasaláta
Klasszikus köményes káposztasaláta

A káposztát és a hagymát legyaluljuk, majd lesózzuk. Ezután az ecetet kikeverjük a cukorral és köménnyel, valamint a vízzel. Ha a káposzta összeesett, kinyomkodjuk, majd ráöntjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfiol tócsni
Karfiol tócsni

A karfiolt a mikróba tesszük 15 percre (vagy amíg megpuhul). Ezután összetörjük, hozzáadjuk a sót, borsot, fokhagymát, petrezselymet, lisztet, sajtot és tojást. A masszából pogácsá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A tökéletes nokedli (galuska)
A tökéletes nokedli (galuska)

A nokedli német hatásra terjedt el, ma már jellegzetes magyar étellé vált. Két féle változata is ismert, krumplival és anélkül. A régi időkben közkedvelt köret volt paprikások, pö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk