menu

Családireceptkönyv.hu

Aszalt paradicsomos cukkinilepény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

350 g cukkini
50 g gluténmentes zabpehely
50 g hajdinapehely
40 g aszalt paradicsom
2 db közepes méretű (M-es) tojás
só, bors
fokhagyma granulátum
szárított bazsalikom
3,5 dl víz

Elkészítés:


Elkészítés:

A cukkinit hámozzuk meg, reszeljük le, enyhén sózzuk meg, majd tegyük félre egy szűrőben, hogy a folyadék le tudjon csöpögni róla.
A zabpelyhet, és a hajdinapelyhet keverjük össze, fűszerezzük meg,, majd fokozatosan adjuk hozzá a vizet, mindig éppen annyit, amennyit felvesz. A tojásokat mossuk meg, üssük fel, majd keverjük a masszához. Végül adjuk hozzá a lecsöpögtetett cukkinit és az aszalt paradicsomot is.
Az egész masszát öntsük egy vékonyan kiolajozott formába, majd előmelegített sütőben süssük aranybarnára kb. 20 perc alatt.
Hagyjuk kihűlni, majd tálalhatjuk is! Fogyaszthatjuk friss salátával, vagy joghurtos mártogatóval egyaránt.

Aszalt paradicsomos cukkinilepény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Spenótos karfiol
Spenótos karfiol

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. 2. Forralj vizet egy közepes fazékban. Amikor már lobog, szórd bele a karfiolvirágokat, és főzd 10 percig. 3. Amikor megfőttek, szűrőkanállal szedd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Indonéz pirított tészta (BAMI GORENG)
Indonéz pirított tészta (BAMI GORENG)

A tésztát sós vízben megfőzzük 4-5 perc alatt, leszűrjük, átöblítjük, és lecsepegtetjük. A csirkehúst falatnyi kockákra daraboljuk. A hagymát, a kínai kelt és a brokkolit megmossuk...

Elkészítési idő: 0,5 h
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenye aszalt szilvával
Gesztenye aszalt szilvával

A füstölt szalonnál apró kockára vágom és zsírjára sütöm. Ezalatt a hagymát apró kockákra vágom, majd a szalonnához téve megdinsztelem. Ezután hozzáadom a gesztenyét, az aszalt szi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Puliszka (alaprecept)
Puliszka (alaprecept)

A vizet a sóval forrásig melegítjük. A kukoricadarát állandó keverés mellett a vízbe szórjuk, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Egy lapos tálra, vagy vágó...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk