menu

Családireceptkönyv.hu

Aszalt paradicsomos cukkinilepény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

350 g cukkini
50 g gluténmentes zabpehely
50 g hajdinapehely
40 g aszalt paradicsom
2 db közepes méretű (M-es) tojás
só, bors
fokhagyma granulátum
szárított bazsalikom
3,5 dl víz

Elkészítés:


Elkészítés:

A cukkinit hámozzuk meg, reszeljük le, enyhén sózzuk meg, majd tegyük félre egy szűrőben, hogy a folyadék le tudjon csöpögni róla.
A zabpelyhet, és a hajdinapelyhet keverjük össze, fűszerezzük meg,, majd fokozatosan adjuk hozzá a vizet, mindig éppen annyit, amennyit felvesz. A tojásokat mossuk meg, üssük fel, majd keverjük a masszához. Végül adjuk hozzá a lecsöpögtetett cukkinit és az aszalt paradicsomot is.
Az egész masszát öntsük egy vékonyan kiolajozott formába, majd előmelegített sütőben süssük aranybarnára kb. 20 perc alatt.
Hagyjuk kihűlni, majd tálalhatjuk is! Fogyaszthatjuk friss salátával, vagy joghurtos mártogatóval egyaránt.

Aszalt paradicsomos cukkinilepény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar krump­li­ró­zsa a muffin­sü­tőd­ben
krump­li­ró­zsa a muffin­sü­tőd­ben

Mielőtt elkezdenéd az elkészítést, vajazd ki a muffin sütőt. A megtisztított burgonyákat uborka gyalun vágd vékony szeletekre és tedd egy tálba. A kenés után megmaradt vajat olv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Burgonyafasírt
Burgonyafasírt

1. Tisztítsuk meg a burgonyát, majd főzzük meg sós vízben, ha megfőtt törjük össze. 2. Tisztítsuk meg a hagymát, mossuk meg majd szeleteljük fel apró kockákra. 3. Reszeljük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Lila hagyma lekvár
Lila hagyma lekvár

A hagymákat vékonyra kell vágni és olajon megdinsztelni. Hozzáadjuk a cukrot és a mézet, sót és felöntjük a vörösborral. Amikor a bor nagy része elpárolgott, akkor lesz jó a lekv...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Paleo nokedli
Paleo nokedli

A gesztenye- és lenmaglisztet keverd össze egy tálban Üsd a lisztekhez a tojásokat Ízlés szerint sózd és önts hozzá annyi vizet, hogy nokedli keménységű tésztát kapj Egy lábasba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk