Családireceptkönyv.hu

Aszalt paradicsomos cukkinilepény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

350 g cukkini
50 g gluténmentes zabpehely
50 g hajdinapehely
40 g aszalt paradicsom
2 db közepes méretű (M-es) tojás
só, bors
fokhagyma granulátum
szárított bazsalikom
3,5 dl víz

Elkészítés:


Elkészítés:

A cukkinit hámozzuk meg, reszeljük le, enyhén sózzuk meg, majd tegyük félre egy szűrőben, hogy a folyadék le tudjon csöpögni róla.
A zabpelyhet, és a hajdinapelyhet keverjük össze, fűszerezzük meg,, majd fokozatosan adjuk hozzá a vizet, mindig éppen annyit, amennyit felvesz. A tojásokat mossuk meg, üssük fel, majd keverjük a masszához. Végül adjuk hozzá a lecsöpögtetett cukkinit és az aszalt paradicsomot is.
Az egész masszát öntsük egy vékonyan kiolajozott formába, majd előmelegített sütőben süssük aranybarnára kb. 20 perc alatt.
Hagyjuk kihűlni, majd tálalhatjuk is! Fogyaszthatjuk friss salátával, vagy joghurtos mártogatóval egyaránt.

Aszalt paradicsomos cukkinilepény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Héjában sült burgonya túrós-fokhagymás öntettel
Héjában sült burgonya túrós-fokhagymás öntettel

1. A burgonyát tisztára dörzsölöm és nagyjából egyforma darabokra vágom. 2. Egy tepsit kizsírozok (vagy vajazok) és egy réteg alufóliával kibélelem, majd az alufóliát is megken...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Zsemlegombóc
Zsemlegombóc

A kenyérszeleteket pirítós sütőben megpirítjuk, majd kis kockákra vágjuk. (Ha zsemléből készítjük, akkor a sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A zsemléket 1x1 cm-es kockára vágjuk, teps...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Anikó
Tócsni
Tócsni

A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, majd a reszelő kisebbik lukú felén lereszeljük Hozzáadjuk a lisztet (a burgonyától függ, mennyi levet enged, mennyi lisztet vesz fel), a to...

Elkészítési idő: kb. 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfiol puffancs
Karfiol puffancs

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk