Hozzávalók:
350 g cukkini
50 g gluténmentes zabpehely
50 g hajdinapehely
40 g aszalt paradicsom
2 db közepes méretű (M-es) tojás
só, bors
fokhagyma granulátum
szárított bazsalikom
3,5 dl víz
Elkészítés:
A cukkinit hámozzuk meg, reszeljük le, enyhén sózzuk meg, majd tegyük félre egy szűrőben, hogy a folyadék le tudjon csöpögni róla.
A zabpelyhet, és a hajdinapelyhet keverjük össze, fűszerezzük meg,, majd fokozatosan adjuk hozzá a vizet, mindig éppen annyit, amennyit felvesz. A tojásokat mossuk meg, üssük fel, majd keverjük a masszához. Végül adjuk hozzá a lecsöpögtetett cukkinit és az aszalt paradicsomot is.
Az egész masszát öntsük egy vékonyan kiolajozott formába, majd előmelegített sütőben süssük aranybarnára kb. 20 perc alatt.
Hagyjuk kihűlni, majd tálalhatjuk is! Fogyaszthatjuk friss salátával, vagy joghurtos mártogatóval egyaránt.
1. A káposztát lereszeltem, megszórtam egész köménymaggal és megsóztam, így állt 15 percig. 2. Az almát meghámoztam, kimagoztam és lereszeltem. 3. A vöröshagymát is megpucolt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát és a hagymát legyaluljuk, majd lesózzuk. Ezután az ecetet kikeverjük a cukorral és köménnyel, valamint a vízzel. Ha a káposzta összeesett, kinyomkodjuk, majd ráöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt a mikróba tesszük 15 percre (vagy amíg megpuhul). Ezután összetörjük, hozzáadjuk a sót, borsot, fokhagymát, petrezselymet, lisztet, sajtot és tojást. A masszából pogácsá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nokedli német hatásra terjedt el, ma már jellegzetes magyar étellé vált. Két féle változata is ismert, krumplival és anélkül. A régi időkben közkedvelt köret volt paprikások, pö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű