Hozzávalók:
23 dkg bakos mandula őrlemény
15 dkg nyílgyökér liszt
2 evőkanál totu krém extra
2- 3 teáskanál himalaya só ízlés szerint
4 dkg reszelt parmezán sajt )kompromisszum)
2 db tojássárgája + 1 a kenéshez
1/2 csomag foszfátmentes sütőpor
1 evőkanál almaecet v. citromlé
2 evőkanál kacsazsír
2-3 evőkanál mák(szemes)
100-150 ml máktej vagy szénsavas ásványvíz szükség szerint
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat összekeverjük.A tojást,a citromlevet v.almaecetet, villával felverjük,hozzáadjuk a kacsazsírt is majd ráöntjük a száraz hozzávalókra.
Gyors mozdulatokkal összekeverjük egy kicsit átgyúrjuk,ha szükséges még adunk hozzá nyílgyökér lisztet, ha morzsálódik ,ásvány vizet,vagy máktejet, akkor jó a tésztája ha nem ragad a kezünkhöz. Folpack fóliába csomagoljuk és 1-2 órára hűtőbe rakjuk(,előző este is elkészíthető)Majd egyforma darabokat kézzel kiveszünk a tésztából (fagyiskanállal tökéletesen egyformák lesznek) gombolyítjuk mint a fasírtgolyókat, lelapítjuk majd megsodorjuk,lekenjük tojással és sajttal megszórjuk.Előmelegített sütőben 220 fokon 10-15 perc alatt megsütjük, ha szükséges a pogácsákat félidőben letakarjuk.
Ez az egyszerűbb recept. Aki használ öregtésztát, annak természetesen azzal ajánlom ezt a péksüteményt is. 20-25 dkg öregtészta kell hozzá, de az élesztőt így csökkenteni kell 1-1,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA sós liszttel elmorzsolom a vajat (margarint), majd a többi hozzávalóval összeállítom a tésztát. Fóliába csomagolva megy a hűtőbe. Másnap ujjnyi vastagra nyújtom, lekenem tojássa...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA főtt burgonyát és a túrót - ha lehet - pépesre összetöröm. A lisztet összekeverem a zsiradékkal, sóval, sütőporral, tojással, majd összegyúrom a burgonyával és túróval. 1 nap...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA Rama margarint hozzáadom a liszthez, rászórom a szódabikarbónát, a sót és az őrölt köményt ízlés szerint, ráütök egy tojást, hozzáadom a kis doboz tejfölt, majd végül a lereszelt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű