Hozzávalók:
23 dkg bakos mandula őrlemény
15 dkg nyílgyökér liszt
2 evőkanál totu krém extra
2- 3 teáskanál himalaya só ízlés szerint
4 dkg reszelt parmezán sajt )kompromisszum)
2 db tojássárgája + 1 a kenéshez
1/2 csomag foszfátmentes sütőpor
1 evőkanál almaecet v. citromlé
2 evőkanál kacsazsír
2-3 evőkanál mák(szemes)
100-150 ml máktej vagy szénsavas ásványvíz szükség szerint
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat összekeverjük.A tojást,a citromlevet v.almaecetet, villával felverjük,hozzáadjuk a kacsazsírt is majd ráöntjük a száraz hozzávalókra.
Gyors mozdulatokkal összekeverjük egy kicsit átgyúrjuk,ha szükséges még adunk hozzá nyílgyökér lisztet, ha morzsálódik ,ásvány vizet,vagy máktejet, akkor jó a tésztája ha nem ragad a kezünkhöz. Folpack fóliába csomagoljuk és 1-2 órára hűtőbe rakjuk(,előző este is elkészíthető)Majd egyforma darabokat kézzel kiveszünk a tésztából (fagyiskanállal tökéletesen egyformák lesznek) gombolyítjuk mint a fasírtgolyókat, lelapítjuk majd megsodorjuk,lekenjük tojással és sajttal megszórjuk.Előmelegített sütőben 220 fokon 10-15 perc alatt megsütjük, ha szükséges a pogácsákat félidőben letakarjuk.
A három hozzávalót gyors mozdulatokkal kézzel összedolgozom egy nagy tálban. Ha nem elég sós a juhtúró akkor megsózom. Fedett edényben a hűtőbe teszem legalább 1-2 órára, de lehet...
Elkészítési idő: 10+30 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal (én a margarint reszelni szoktam, könnyebb eldolgozni.) Beletesszük a többi hozzávalót, és...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt és meleg vizes tálba állítva felfuttatom. A lisztet megsózom és összemorzsolom a margarinnal. Hozzáadom a tojássárgájá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót összegyúrom,2 ujjnyi vastagságúra kinyújtom,valamilyen formával kiszaggatom. Megkenem tojással, megszórom a tetejét reszelt sajttal és ízlés szerint sózom maj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű