Hozzávalók:
1 db nagy sárgadinnye7 dl tej2 dl tejszín2 evőkanál cukor1 csomag vaníliás cukor1 teáskanál citromléfahéjszegfűszeg
Elkészítés:
A dinnyét vágd ketté, kapard ki a magját, és a belsejét kanalazd ki. Ha van otthon karalábévájód, azzal mutatós, apró gömböket formázhatsz. A díszítéshez tégy félre egy keveset, a többit rakd egy turmixgépbe, add hozzá a tejet, kétféle cukrot, ízesítsd fahéjjal, szegfűszeggel és citromlével.
Ha elég sima és krémes, keverd hozzá a tejszínt. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalhatod a levest a dinnye héjában vagy poharakban, tálkákban. A tetejére rakj dinnyegömböket, tejszínhabot, díszítsd mentalevéllel.
A leveles tésztát tekerd ki, majd vágd ketté. Villával szurkáld meg, hogy sütés közben ne púposodjon fel. Rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 170 fokon süsd aranybarnára lapon...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA vizet felforralom, beleteszem a szegfűszeget, fahéjat, vaníliás cukrot, sót, k. cukrot. Amikor felforr beleöntöm a gyümölcsöt. A főzőtejszínt elkeverem a fél cs. pudingporral, ma...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű