Eper zselé
10 gramm Horváth Rozi zselatint megduzzasztunk 1 dl hideg vízben.
10 dkg kristálycukrot karamellizálunk egy serpenyőben. Majd 500 gramm megmosott, felkockázott epret dobunk bele. Megvárjuk míg összefő kicsit. Csak annyira, hogy a cukor szépen elvegyüljön az eperrel és elolvadjon. Levesszük a tűzről és amikor már majdnem kihűlt, akkor a zselatint mikróban pár másodperc alatt felolvasztjuk. Forralni nem szabad!!! Csak épp elolvadjon. És belekeverjük az epres szószba.
A jól megmosott tüdőt, szívet, nyelvet fokhagymás, babérleveles, sóval, egész borssal ízesített vízben feltesszük főni és még beledobunk 1 nagy fej egészben hagyott, megtisztított...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA narancsok és a citrom héját lereszeljük, a narancsokat gerezdekre szedjük, felaprítjuk, és a megmosott,mazsolával együtt a likőrben érleljük pár órát. A vajon a lisztet megpirí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöt alaposan, több léről átmossuk, ha van zöld része, szár és levél, eltávolítjuk. Feltesszük főni kétszer annyi vízben, mint a meggy. Sózzuk, cukrozzuk és beleszórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát alaposan megmossuk, meghámozzuk és nagyon apróra vágjuk vagy gyaluljuk. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a fokhagymát és leturmixoljuk. Ízesítjük egy kevés cukorral, anny...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű