menu

Családireceptkönyv.hu

Zabpelyhes keksz


Írta:

Elk. idő: 25
Adag: 24
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


12,5 dkg vaj
12,5 dkg cukor
1 tojás
1 csomag vaniliás cukor
1 tk. vanilia aroma
12,5 dkg zabpehely
15 dkg liszt
0,5 tk. sütőpor
15 dkg étcsoki
fél banán ( saját kreáció)

Elkészítés:


A vajat a cukorral habosra keverem, a tojást hozzá adom, majd a banánt is.
Ezután összekeverem a sütőporos liszttel elkevert zabpelyhet és a csokoládét. Pici golyókat formálok, tepsiben kicsit laposra nyomkodom őket.
Előmelegített sütőben 200 C fokon 10-15 percig sütöm.
Amikor a széle aranybarna lett, ki lehet venni.
Ha megkeményedett, fém dobozba rakva visszapuhul

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha megkeményedett, fém dobozba rakva visszapuhul

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsi
Bachlava
Bachlava

A vajat olvaszd fel, és tartsd kenhető állapotban. Egy nagyobb tepsiben helyezz egymásra négy réteslapot úgy, hogy minden réteget locsolj meg egy kis vajjal. Törd össze a diót, k...

Elkészítési idő: max. 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Citromtorta tojáshabbal
Citromtorta tojáshabbal

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrtam, folpackba csomagolva fél óráig a hűtőben pihent. A piteformát alaposan kikentem vajjal, a sütőt előmelegítettem 200 fokra....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zablisztes palacsinta
Zablisztes palacsinta

A hozzávalókat összekeverjük, picit hagyjuk állni, majd forró palacsintasütőben kisütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
263. Túrós batyu
263. Túrós batyu

Töltelék hozzávalóit összekeverni. Élesztőt futtatni,hozzá a többi anyag.A tejet fokozatosan adni hozzá.Lágy tészta.Duplájára keleszteni, / kb.1 óra/. 3 mm vastagra nyújtani,10...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk