Családireceptkönyv.hu

Harsányi
család receptkönyve


https://csaladireceptkonyv.hu/harsanyi
Családtagok: Avatar Harsányi Lászlóné Avatar Harsányi Szabina
Legújabb receptek
Avatar Almás kevert sütemény
Almás kevert sütemény

Egy nagyobb lábosban felolvasztottam a zsírt, hozzáadtam a cukrot, a reszelt almát a levével együtt. A tojások sárgáit is belekevertem, fahéjjal ízesítettem. Hozzáadtam a sütőporr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Amerikai krémes
Amerikai krémes

A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet és a kakaót. Közepes lángon (kb 180 fok) kb. 20 percig sütjük. (A tepsi mérete: 27 x 37 cm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Baconos csavart
Baconos csavart

A sütőt bekapcsoltam 180 fokra, hogy előmelegedjen. A tésztát kettévágva 2 akkora vékony lapot nyújtottam (vagy vágtam), hogy mindkettőn kb. 7-8 bacon elférjen (a szalonna két vég...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Anna szelet
Anna szelet

A cukrot világosbarnára pirítjuk, felengedjük a feketekávéval. Kihűtjük, majd összegyúrjuk a liszttel, a szalalkálival, a tojással és a zsírral. Három részre osztjuk. Közepes méret...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Árvácska szelet
Árvácska szelet

A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet szalalkálit és a tejet, majd a habbá vert tojásfehérjéket. Az első rész marad sárga, a másodi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Baconos tojáskrémes kalács
Baconos tojáskrémes kalács

A margarint serpenyőben felolvasztjuk, megpirítjuk rajta az aprított bacont, majd hagyjuk langyosra hűlni. A langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot, 1 evőkanál lisztet, ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Diós csoda
Diós csoda

A tészta minden alapanyagát tálba tesszük és meggyúrjuk. A kész tésztát kettő egyenlő részre osztjuk. A tölteléket is megcsináljuk: a vajat a cukorral kikavarjuk, a száraz hozzáva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kardinális baracklekvárral
Kardinális baracklekvárral

1. A sütőt előmelegítjük 150 fokra. 2. A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük. 3. Az egész tojásokat, a sárgáját, a porcukrot és a vaníliás cukrot jó habosra keve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Bejgli
Bejgli

Előre elkészítjük a tölteléket. A mákhoz vagy a dióhoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, összekeverjük pici tejjel, és ezzel az összeállítással már is meg lehet tölteni (én...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Bögrés mézeskalács
Bögrés mézeskalács

1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share

Tartalomjegyzék


print

Harsányi receptes könyve


close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk