1 szita
1 sűrű szövésű konyharuha
1 magas falú edény
só, bors, zöld fűszer
(nálam majoranna, kakukkfű és bazsalikom volt kéznél)
350 gramm tejföl
(mehet a 450-es is, ha az van)
1 kis doboz natúr joghurt
A magas falú tálra rátesszük a szűrőt, a szűrőre a konyharuhát, és a konyharuhába beleborítjuk a dobozos tejfölt (keverés nélkül), és a joghurtot is ugyanígy. Egy villával picit összekutyuljuk, de ne vigyük túlzásba, ne törjük össze se a tejfölt se a joghurtot nagyon, inkább csak picit próbáljuk a joghurtot a tejfölbe “tolni”. :-) Hagyjuk a konyhapulton pár órát (szobahőmérsékleten gyorsabban kiengedi a savót), majd mielőtt lefeküdnénk aludni tegyük be a hűtőbe. Reggel kiszedjük, egy tálba átborítjuk a már krémes állagú sajtunkat. Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint zöld fűszerrel ízesítjük. Alaposan elkeverjük, és friss, ropogós kenyérrel kínáljuk.
Az őszibarackokat kimagozzuk, a paradicsommal együtt kockákra vágjuk. A bazsalikomot is felaprítjuk és hozzáadjuk a barackokhoz. Egy kis tálkában elkészítjük az öntetet: a fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az uborkát mosd meg és hosszában vágd ketté, egy kanállal kapard ki a magvait. 2. Az uborkát reszeld le és tedd egy tálba, sózd meg és tedd a hűtőbe 2 órára. Majd nyomkodd k...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KönnyűLevétől lecsöpögtetjük a tonhalat és egy tálban kissé összetörjük. A főtt tojásokat villával hozzátörjük. Felkockázott vajat, tejfölt, mustárt keverünk bele. Sóz...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA paradicsomot, az uborkát, a retket összedaraboljuk, a lilahagymát felszeleteljük és a salátakeverékhez adjuk. Egy teflonserpenyőt vékonyan kikenünk olajjal és a reszelt sajt neg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű