5 oua
180 ml smantana pentru gatit
250 g faina
1 lgt praf de copt
200 g sunca
200 g cascaval
1 ardei kapia rosu
5-6 buc. masline negre
50-100 ml lapte
sare
piper
condimente
Mixam ouale cu sarea, adaugam smantana, sunca, ardeiul kapia, maslinele taiate si ele bucatele, faina amestecata cu praful de copt, piperul, condimentele (eu am pus ierburi de Provence si praf de nucsoara), cascavalul dat pe razatoarea mare. La final adaugam laptele.
Rasturnam compozitia intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor. Facem testul cu scobitoarea.
Lasam checul sa se raceasca, apoi taiem si servim.
Az uborkát meghámozzuk, vékony karikákra (1 mm) gyaluljuk. A vékony karikákra szelt paprikát, a sót és a zúzott fokhagymát hozzáadjuk. 10 percig állni hagyjuk, majd alap...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA sárgarépát meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. A burgonyát is meghámozzuk, majd szintén felkockázzuk, és főzésig vízbe áztatjuk hogy nehogy megbarnuljon. Az almát meghámozzuk, g...
Elkészítési idő: 60perc Nehézség: KönnyűA lereszelt káposztára rátesszük a sót, és egy kevés ecettel is megöntözzük. 10 percre félretesszük. Nem kell a káposztát kinyomni. Hozzáadjuk a szeletekre vágott hagymát és a köm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű10 db tojást keményre főzünk. Ha kihűlt, megtisztítjuk. A franciasaláta alapot is megfőzzük, majd kihűtjük. Kb. 3 db savanyú uborkát összevágunk, és beletesszük. 1,5 dl vizet fél...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes