Családireceptkönyv.hu

csicseriborsó krém (hummus)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 dkg csicseriborsó ((szárított) , vagy 1 konzerv)
2 ek tahini (vagy 5-6 ek szezámmag)
1 citromból nyert citromlé
4 ek görög joghurt (vagy ugyanennyi tejföl)
2 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma (ízlés szerint több is lehet)
1 kávéskanál római kömény
0.5 dl víz
só ízlés szerint

Elkészítés:


A csicseriborsót 1 nappal a főzés előtt beáztatjuk . Majd megfőzzük,(szódabikarbóna elősegíti a puhulást) és leszűrjük. A dolgot lényegesen leegyszerűsíti, ha konzervet használunk (a különbség, hogy picit másabb az íze, ugyanúgy, mint más konzervek esetében, de legalább jó puha ). Ez utóbbit néhányszor átöblítjük hideg vízben, főzni nem kell.(Súlyra természetesen a konzerv több, de mire a szárított borsó megszívja magát vízzel az is több lesz, mint 15 dkg.)
Miután kihűlt, késes robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a tahinit (szezámmag használata az "ajánlat"-ban), a citromlevet, joghurtot, az áttört fokhagymát, pici sót, római köményt,az olívaolajat és belelöttyintjük a vizet is.
Beindítjuk az aprítót, és pürésítjük az egészet. Ha túl sűrű, óvatosan lehet még bele hideg vizet tenni (evőkanalanként).
Átöntjük egy tányérba, díszítésként kevés olívaolajjal meglöttyintjük, és pirospaprikát is szórhatunk rá.
Nyers zöldségeket vagy tortilla chipset belemártogatva nagyon finom nasi buliba vagy csak úgy otthonra.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tahini helyett mogyoróvajjal is el lehet készíteni

csicseriborsó krém  (hummus)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hagymás céklasaláta
Hagymás céklasaláta

Az ecetes céklát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lereszeljük a hagymát is, hozzákeverjük a céklához, és a keveréket ízlésünk szerint sóval-cukorral ízesítjük. Két villával az egés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Cékla és alma saláta
Cékla és alma saláta

A céklát hámozzuk meg, az almát azonban nem feltétlenül kell, azonban mindkét összetevőt reszeljük le. Adjuk hozzá a mézet, a citromlével locsoljuk meg, hagyjuk 10 percig, hogy ös...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyári babsaláta
Nyári babsaláta

A babot lecsöpögtetjük és egy tálba tesszük. A zellert és a paprikát megtisztítjuk majd vékony szeletekre vágjuk és olívaolajon megdinszteljük. Ezt követően lecsöpögtetjük és hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk