400 gcsirkemell (filézett)
200 gnatúr krémsajt
150 greszelt sajt
200 mltejszín
2 tojás
só
őrölt bors
A vastagabb csirkemellet hosszában kettévágjuk, megízesítjük sóval és őrölt borssal, majd a felvert tojásba mártjuk. Egy jénai tálat kikenünk a krémsajt felével. Erre szórjuk a reszelt sajt felét. Szorosan egymás mellé fektetjük a tojásos csirkemell szeleteket és meghintjük a maradék reszelt sajttal. A reszelt sajtot egy kicsit rányomogatjuk a húsra. A maradék krémsajtot összekeverjük a tejszínnel, sóval, borssal ízesítjük, majd ráöntjük a sajtos húsra. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 60 percet sütjük. Párolt rizzsel, főtt burgonyával, sült krumplival tálaljuk.
A tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük. A csirkemellet vékony darabokra szeleteljük, a tojásf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverem a pirospaprikát,köményt, borsot,majoránnát, szárnyas fűszerkeveréket. A csirkecombokat beforgatom a fűszeres lisztben. Egy tepsit olajjal kikenek. A tejfölb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le a citrom héjával együtt, a citrom levét facsarjuk ki (nagyjából 80 ml citromlé kell). A csirkecomb kivételével keverjünk össze mindent alap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy serpenyőben, egy kanál olívaolajon fonnyaszd kb. 20 másodpercig a felaprított fokhagymát, majd add hozzá a megmosott spenótot, sózd és borsozd meg. Kb. egy perc alatt kész,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű