Hozzávalók:
-750g liszt
-500g margarin
-250g porcukor
-2 db tojássárgája
-só
-citromhéj
-vaníliás cukor
-150g liszt a szóráshoz
Gyúrótálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a margarint, és a két tenyerünk közzé véve a két alapanyagot összemorzsoljuk. Ha kemény a zsiradékunk, sajtreszelővel reszeljük le, így sokkal könnyebb lesz eldolgozni. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojások sárgáját, a sót a citromhéjat és a vaníliás cukrot. Igyekezzünk gyorsan begyúrni a tésztát, mert ha nem megfelelő tempóba csináljuk „kizsírozódhat” továbbdolgozásra alkalmatlan lesz! Az összegyúrt tésztát vagy cipóra formázzuk vagy mindjárt vastag téglalapra, nyújtjuk és alá-fölé lisztezve, letakarva 20-30 percet hűvös helyen pihentetjük.
Ha pihent akkor lisztezett deszkát kisodorjuk kb 3-4 mm sere és kiszúróval ügyelve arra hogy párban legyen formázzuk a tésztát. Előmelegített sütőbe tesszük világos pirosra sütjük és ha kihűlt lekvárral töltjük, majd 1 napot pihentetjük.
A tészta száraz hozzávalóit (liszt, sütőpor, kakaópor, só, porcukor, vaníliás cukor, narancshéj) egy tálba szitáljuk, majd belemorzsoljuk a vajat. A tojás sárgája hozzáadása után...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgákat a cukor felével elkeverjük, a tojásfehérjét a cukor másik felével habbá verjük. Közben a tejet felforraljuk, és a darát belefőzzük. A tojás sárgákhoz forrón hoz...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA lisztet, olvasztott vajat, sót, cukrot, vizet összekeverem. Az összegyúrt tésztát folpackba teszem, és amíg a töltelék elkészül a hűtőbe rakom. Két meghámozott alma magházát is...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű