2 nagy vagy 3 kicsi alma (30 dkg)
5 tojás (28 dkg)
8 dkg mák
1 evőkanál kókuszolaj
a sütéshez: 4 teáskanál kókuszolaj
a tálaláshoz: cukormentes lekvár
Az almát meghámozzuk, majd közepes méretűre reszeljük. A tojásokat tálba törjük, majd kézi habverővel alaposan felverjük.
Hozzáadjuk a reszelt almát. A mákot ledaráljuk, és a tojásos almához adjuk. Összekeverjük, majd hagyjuk 1-2 percig állni.
Az előmelegített serpenyőbe teszünk egy kis kókuszolajat, majd tenyérnyi nagyságú tésztát kanalazunk bele.
Mikor már csúszik a palacsinta és pirosas kérge van az egyik oldalán, akkor óvatosan megfordítjuk és készre sütjük.
A tésztához az élesztőt futtassuk fel egy kevés tejjel és cukorral. A többi hozzávalót a tej kivételével tegyük egy tálba. Ha az élesztő felfutott adjuk, a többi hozzávalóhoz. A te...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA lisztet keverd össze a csipet sóval, és morzsold össze a hideg vajjal (késes robotgép megkönnyíti a munkát). Add hozzá a porcukrot, a felvert tojást és a hideg vizet. Ha jól ö...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tangzhonghoz a vizet és lisztet egy kisebb edénybe csomómentesre keverjük, és feltesszük főni. Állandó kevergetés mellet addig főzzük, amíg 65 fokos nem lesz a massza (én nem mér...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű