0,5 kg padlizsán (karikázva)
0,5 kg krumpli (reszelve)
A raguhoz:
80 dkg darálthús (én csak 60 dkg szoktam)
2 db vöröshagyma
2 db paradicsom
1 db paprika
6 gerezd fokhagyma
3 dl sűrített paradicsom
só, bors, fahéj, szegfűszeg (egész), oregánó
4 babérlevél
olivaolaj
Besamel:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
3 dl tej
15 dkg füstölt sajt (reszelve)
1 db tojás
só, őrölt szerecsendió
1. A padlizsánt felkarikázzuk, a krumplit meghámozzuk és lereszeljük.
2. A raguhoz kockázzuk apróra a hagymákat, egyéb zöldségeket.
3. Kevés olajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd megpirítjuk a húst (én fedő alatt párolom kicsit, hogy levet eresszen), ha szükséges tegyünk egy kis vizet a húshoz.
4. Keverjük bele a fokhagymát, és a többi zöldséget, végül a paradicsomsűrítményt.
5. Adjuk hozzá a fűszereket ízlés szerint, majd főzzük egy kicsit fedő alatt.
Ha híg a ragu, a végén liszttel be szoktam sűríteni.
6. A besamelhez vajon pirítsuk meg a lisztet, majd lassan öntsük fel a tejjel kavargatás mellett.
7. Adjuk hozzá a sót és a szerecsendiót.
8. Ha kezd sűrűsödni tegyük bele a tojást és a reszelt füstölt sajtot.
Addig főzzük (kevergetés mellett), amíg sűrű nem lesz.
9. Rétegezzük tepsibe az összetevőket a következő sorrendben:
1. padlizsán
2. ragu
3. reszelt krumpli
4. besamel
180 fokra előmelegített sütőben süssük addig, amíg a besamel meg nem pirul a tetején.
- A padlizsánt előre fel szoktam szeletelni, besózom. Mikor levet eresztett, többször jól átmosom, hogy ne legyen keserű
- A ragut liszttel szoktam sűríteni
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és kevés olajon átsütjük, sózzuk, borsozzuk. Ezután 2-3 gerezd fokhagymát reszelünk hozzá, kevés liszttel (1 púpos ek kb) megszórjuk és felönt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összetevőket a víz felével összekeverem, és fokozatosan annyi vizet adok hozzá, amennyit felvesz. Kilisztezett gyúródeszkán tovább dagasztom a tésztát kézzel úgy 10 percig, amíg...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA héjában puhára főzött krumplit megpucolom, egy nagyobb keve-rőtálba teszem és egy villával, vagy krumplinyomóval, áttöröm. Hozzáadom a lereszelt parmezánt, a felvert tojást, sóz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKelttésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálban.1 részt kiemelsz, kézzel még elfelezzük, kinyújtjuk pizza formára és méretre, mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a most...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű