menu

Családireceptkönyv.hu

Hűtőben kelesztett lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 60 dkg rétesliszt
- 2 kis pohár kefir (175 g-os)
- 3 egész tojás (kicsit felverve)
- kb. 0,5-1 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- só ízlés szerint
- csipet cukor

+ olaj a sütéshez

+ a tetejére fokhagyma, tejföl, reszelt sajt ízlés szerint

Elkészítés:


1. Az élesztőt fél dl tejben felfuttatom egy csipet cukorral. A lisztet a sóval egy tálban elkeverem, hozzáadom a kefirt, a 3 felvert tojást, majd a felfuttatott élesztőt, és jól összedolgozom (lágy kelt tésztát kapok, de nem ragacsos!!). Ha esetleg kell még hozzá tej ahhoz, jó lágy legyen, akkor még dagasztok hozzá egy pici tejet.
2. Egy éjszakán át hűtőben pihentetem egy tálban letakarva.
3. Másnap előveszem a hűtőből, kb. 8 egyforma darabra osztom, cipókká formálom, majd enyhén lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtom (vagy széthúzogatom lisztes kézzel kerek formára).
4. Forró olajban kisütöm. (Amikor a serpenyőbe rakom a tésztát, akkor villával megszurkálom.)

Trükkök, tippek, praktikák:



Ha kisült, akkor ki-ki ízlésének megfelelően eheti: forrón tehetünk rá tejfölt, vagy feldobhatjuk egy kis reszelt sajttal is. De a tejfölbe lehet keverni bármit, amit szeretünk > variálhatjuk sokféleképpen, például keverhetünk bele darált sonkát, vagy nyomhatunk bele fokhagymát és így kenjük a lángosra. De ha csak 1 fokhagymagerezdet kenünk a lángosra, úgy is nagyon finom. :)



Recept:
Gabriella kalandjai a konyhában

Hűtőben kelesztett lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Slambuc
Slambuc

A szalonnát süssük zsírjára, majd adjuk hozzá az össze tört tésztát és pirítsuk meg, adjuk hozzá a hagymákat hozzá, majd amikor már ropogós a tészta és a hagyma is puhult, adjuk ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pizza rukkolával és szalámival
Pizza rukkolával és szalámival

Előkészületek: Gyúrjuk meg az alaptésztát, készítsük el a paradicsomszószt, majd szeleteljük fel a paradicsomot és a póréhagymát. A sajt felét reszeljük le, a másik felét vágjuk ko...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Rakott galuska tejfölös tarjával
Rakott galuska tejfölös tarjával

1. A hagymát összedaraboljuk és kevés zsíron megpirítjuk. 2. A császárszalonnát és a tarját kockára vágjuk megpirítjuk, majd a kettőt összekeverjük. 3. Elkészítjük a galuskát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos-csirkés tészta
Sajtos-csirkés tészta

Tégy fel egy lábosban vizet forrni. Ha lobog, dobd bele a tésztát, és sózd meg. Főzd körülbelül tíz perc alatt roppanósra. Szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. A húst vágd kisebb...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk