5 dkg élesztő
2 dl tej
1 közepes fej vöröshagyma
2 ek olaj
1kk ételízesítő
3-4 gerezd fokhagyma
1 kk borsikafű
1 kk őrölt kömény
2 ek zabpehelydara
1 tojás
Az olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát.
Közben a tejben beáztatjuk az élesztőt. Amikor kész a hagyma, ráöntjük az élesztős tejet és forrástól számított 5 percig lassú tűzön főzzük..
Hozzáadjuk a fűszereket és a zúzott fokhagymát.
Belefőzzük a 2 evőkanál zabpehelydarát. Végül beletesszük a kissé elhabart tojást és kenhető állagúra főzzük állandó keverés mellett.
Hámozzuk meg a krumplit és reszeljük le, mossuk meg és aprítsuk fel a petrezselymet, vágjuk fel nagyon apróra a hagymát. A krumplit, hagymát, petrezselymet keverjük össze a tojáss...
Elkészítési idő:A szedret összeturmixoljuk, majd lepasszírozzuk. Hozzá adjuk a cukrot, tejfölt, joghurtot, alaposan összekeverjük. A tejszínt habbá verjük, majd ehhez keverjük a szedres löttyöt. E...
Elkészítési idő:A műanyag kiszúróval szúrjuk ki a kenyeret, a felvágottat és a sajtot is .Díszítsük ízlés szerint zöldséggel, majonézzel, mustárral...
Elkészítési idő: 10 p