5 dkg élesztő
2 dl tej
1 közepes fej vöröshagyma
2 ek olaj
1kk ételízesítő
3-4 gerezd fokhagyma
1 kk borsikafű
1 kk őrölt kömény
2 ek zabpehelydara
1 tojás
Az olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát.
Közben a tejben beáztatjuk az élesztőt. Amikor kész a hagyma, ráöntjük az élesztős tejet és forrástól számított 5 percig lassú tűzön főzzük..
Hozzáadjuk a fűszereket és a zúzott fokhagymát.
Belefőzzük a 2 evőkanál zabpehelydarát. Végül beletesszük a kissé elhabart tojást és kenhető állagúra főzzük állandó keverés mellett.
Főzz jó keményre a 6 db tojást, majd pucold meg őket és egy tálkában egy erős villával törd jól össze. Majd keverd hozzá a többi fenti hozzávalót is és ízesítsd a fűszerekkel ízlés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA reszelt sajtot, a lisztet és a tojást összegyúrjuk, és kicsi golyókat formázunk belőle. Zsemlemorzsában megforgatjuk, és forró olajban kisütjük. Tartármártással kínáljuk....
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű-Hagymahéját összevagdossuk egy tálba -fehér papírszeleteket is apróra vagdossuk -összekeverjük a hagyma héjával -tojásokat megnedvesítjük és ebbe a keverékbe forgatjuk ,haris...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA megmosott és feldarabolt kocsonyahúst bő vízben feltesszük főni. Az első forrás után leszűrjük róla a kicsapódott szürkésfehér habot - akár az egész vizet is kicserélhetjük -, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű