5 dkg élesztő
2 dl tej
1 közepes fej vöröshagyma
2 ek olaj
1kk ételízesítő
3-4 gerezd fokhagyma
1 kk borsikafű
1 kk őrölt kömény
2 ek zabpehelydara
1 tojás
Az olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát.
Közben a tejben beáztatjuk az élesztőt. Amikor kész a hagyma, ráöntjük az élesztős tejet és forrástól számított 5 percig lassú tűzön főzzük..
Hozzáadjuk a fűszereket és a zúzott fokhagymát.
Belefőzzük a 2 evőkanál zabpehelydarát. Végül beletesszük a kissé elhabart tojást és kenhető állagúra főzzük állandó keverés mellett.
A kását szokásos módon megfőzöd. Sajnos ehhez nem tudok arányokat mondani, mert szemre csinálom. De jó sűrű legyen. Teljesen ki kell hűteni. A szalonnát feldarabolod, kisütöd, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cocomast és a kacsazsírt felmelegítjük, majd feloldjuk benne a zselatint. Ezután mindent krémesre turmixolunk és formába öntjük. Lehet muffin formákban és szilikonos kenyérformá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat héjastul alaposan megmossuk, megtöröljük papírtörlővel. Egy tepsit kevés olajjal kikenünk, a megmosott burgonyát héjastul a forró sütőben megsütjük. Ha megsültek, óv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet, olajat és az ételszínezőt egy lábasba öntöm. Kimérem a lisztet, hozzáadom a sót és a citromsavat. A vizes keveréket felforralom, mikor forr akkor adom hozzá a lisztes keve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű