30 dkg porcukor
25 dkg vaj (vagy margarin)
5 tojás
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve
30 dkg finomliszt
1 sütőpor
kb. 15 dkg dió
A puha vajat és a porcukrot habosra keverjük. Belereszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét is. Tovább habosítjuk. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját is.
A liszttel elkeverjük a sütőport. Kanalanként a tojásos masszába keverjük.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan a masszába forgatjuk.
Kibélelünk sütőpapírral (vagy kivajazzuk, lisztezzük) egy kb, 30x35 cm-es tepsit és a vajas piskótamasszát belesimítjuk. A tetejét megszórjuk a durvára tört dióbéllel.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Amikor kihűlt egy fánkszaggatóval félholdakat szúrunk ki belőle.
A mézet meglangyosítom, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával habosra keverem. Beleteszem a szódabikarbónával elkevert lisztet, majd őrölt fahéjjal, szegfű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárazanyagot elkevertem majd hozzáadtam a reszelt almát. Utána a Loprofinos vizet és a rizstejet az olajjal elkeverve. Kikevertem. Ezt egy sütőpapíros formába öntöttem, és 18...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTálba bele szitálom a lisztet, bele teszem a sót, a tojást amit felverek és dagasztom az ecetes vízzel. A tészta keménysége közepes legyen, inkább egy picit keményebb ,,,addig dag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűösszekeverjük majd megsütjük,ha kész elvágjuk két lapra bele a töltelék és a hűtő fel kéne a fehérjét verni és óvatosan a többivel egybe forgatni
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: Könnyű