30 dkg porcukor
25 dkg vaj (vagy margarin)
5 tojás
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve
30 dkg finomliszt
1 sütőpor
kb. 15 dkg dió
A puha vajat és a porcukrot habosra keverjük. Belereszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét is. Tovább habosítjuk. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját is.
A liszttel elkeverjük a sütőport. Kanalanként a tojásos masszába keverjük.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan a masszába forgatjuk.
Kibélelünk sütőpapírral (vagy kivajazzuk, lisztezzük) egy kb, 30x35 cm-es tepsit és a vajas piskótamasszát belesimítjuk. A tetejét megszórjuk a durvára tört dióbéllel.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Amikor kihűlt egy fánkszaggatóval félholdakat szúrunk ki belőle.
A hozzávalókat összegyúrom annyi tejföllel, hogy rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kapjak. A tésztát 3-4 részre osztom és negyed óráig hűvös helyen pihentetem. Lisztezett des...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az alapanyagokat annyi tejjel összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Háromfelé elosztjuk és tepsi tetején kisütjük a lapokat. 2. A töltelékhez egy lapot összetör...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesTejet a margarinnal felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, a grízt, végül a kókuszt. Jól elkeverjük, langyosra hűtjük. Egy darab zsírpapírra négyszögletes formát készítünk kb. 1-2 cm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőtálat kivajazzuk. Az almát megmossuk, 8 cikkre vágjuk, meghámozzuk, magházát kivesszük, és az almacikkeket 3-3 szeletre vágjuk. A kalácsot kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes