30 dkg porcukor
25 dkg vaj (vagy margarin)
5 tojás
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve
30 dkg finomliszt
1 sütőpor
kb. 15 dkg dió
A puha vajat és a porcukrot habosra keverjük. Belereszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét is. Tovább habosítjuk. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját is.
A liszttel elkeverjük a sütőport. Kanalanként a tojásos masszába keverjük.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan a masszába forgatjuk.
Kibélelünk sütőpapírral (vagy kivajazzuk, lisztezzük) egy kb, 30x35 cm-es tepsit és a vajas piskótamasszát belesimítjuk. A tetejét megszórjuk a durvára tört dióbéllel.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Amikor kihűlt egy fánkszaggatóval félholdakat szúrunk ki belőle.
A tésztához a tojások fehérjét felverjük kemény habbá, belekeverjük a sárgákat és a többi alapanyagot, majd jól kikeverjük. Sütőpapírral bélelt, 35 × 27 cm-es tepsiben 200°C-on 15-...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés tejben feloldjuk és a többi anyagból a “Kelt pite” módon, nem túl kemény tésztát verünk. Langyos helyen a kétszeresére megkelesztjük, ujjnyi vastag tésztát nyújtu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához felfuttatjuk az élesztőt cukros tejben. Mindent egy tálba teszünk és könnyen nyújtható tésztát gyúrunk. A diót, a cukrot, vaníliás cukrot és a reszelt citromhéját ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű