3 kg paradicsom
4-5 paprika
4-5 fej hagyma
1 fokhagyma
1 zeller a zöldje is kell bele
6 db alma
só ízlés szerint, 1 tk fehér bors,
1 kk oregánó, 1 kk őrölt babérlevél , 1 kk kakukkfű, 1 kk bazsalikom
Mindent egybe belerakok egy nagy fazékba... alaposan szétfőzöm....ez eltart kb. egy óra hosszt.... bot mixerrel mixelem....újra felfőzöm...én szoktam ha úgy érzem hogy nem elég krémes... cukor mindenkinek a szája íze szerint mehet bele tehát ha szükséges mindig mixelni és utána újra felfőzni...mehet üvegekbe amit előtte ki kell főzni... szóval forrón üveg töltöm és egy hajszálnyi olajat teszek a tetejére száraz dunszt és ha kihűlt....... az idén annyit változtattam rajta, hogy mikor már készre főtt, akkor egy nagyméretű teaszűrőn átpasszíroztam... és így tényleg éppen olyan mint a bolti... csak annyival jobb, hogy igazi alapanyagok vannak benne...
Boros Valéria receptjei
Vali hagyományos konyhája
A lisztet a sóval, a cukorral és a szárított élesztővel elkeverjük egy nagy tálban. Olvasszuk fel a vajat és hagyjuk egy kicsit hűlni. Közben langyosítsuk meg a tejet, de vigyázzun...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pác hozzávalóit egy tálba tesszük, alaposan elkeverjük és beletesszük a húst. A húst legalább egy éjszakán át pácoljuk. A hús a pácban a hűtőszekrényben akár több napot is kibír,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz#1 Ne olajon dinszteld meg a hagymát! Hát akkor min? Vízen!!! Ennyire egyszerű és mennyivel olcsóbb is! A hagyma vízen történő megdinsztelésével még édesebbé is válik a hagyma!...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzületéskor a csecsemőmirigy majdnem akkora, mint a szív és a tüdők. Az idő múlásával pedig sorvadni kezd, egy középkorú ember tímusza a fentebb említett kis zsírcsomóvá redukálódi...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes