A tésztához:
22,5 dkg liszt
12,5 dkg holland kakaó - a Lildben szoktam venni, ott gyönyörű fekete kakaót lehet kapni
1 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál sütőpor
12,5 dkg porcukor
12,5 dkg vaj
1 tojás
1 teáskanál vaníliakivonat - ezt más receptekben láttam, Tücsökbogárnál kimaradt
A krémhez:
5 dkg vaj
25 dkg porcukor
4 evőkanál tejszín
1 teáskanál vaníliakivonat
Először a krémet készítem el, mert annak hűlnie kell majd. A vajat kockákra vágom, habosra kevertetem a robotgéppel, majd megy bele a cukor. Amikor a cukor már elkeveredett a vajjal, akkor hozzáadom a vaníliakivonatot és a tejszínt is. Amikor szép sima lett, akkor megy a hűtőbe.
A lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát és a sütőport jól összekeverem. A vajat kikevertetem a cukorral, a tojással és a vaníliakivonattal. Amikor már egynemű a massza, kanalanként hozzáadom a száraz összetevőket. Amikor már valamennyire morzsás, magasabb fokozaton összedolgoztatom a tésztát. Kicsit törni fog, de jó ez így, keménynek kell lennie.
Vékonyra nyújtom, és kiszaggatom belőle a kekszeket. 180 fokos sütőben 7 percig sütöm a kekszeket, és megvárom, amíg kihűlnek, mielőtt felszedem.
Amikor a kekszek teljesen kihűlnek, bele töltöm a krémet. Egy teáskanállal teszek a keksz közepére, rányomom a tetejét, a kinyomódott krémet pedig lehúzom egy késsel. A kész kekszeket dobozba teszem, azt pedig a hűtőbe.
Elkészítése: Kb. 3 ek tejjel az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet, sót, porcukrot, vanillincukrot, tojássárgáját, a maradék tejet, a felfuttatott élesztőt a vajat összekeverjük é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk. Kis gombócokat formázunk villával formázzuk. 180 fokon sütjük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két cipót formázunk belőle. Mindegyik cipót lisztezett gyúródeszkán, tepsi nagyságúra nyújtjuk. Az egyiket beleterítjük a tepsibe, erre jö...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit összegyúrom és 3 lapot sütök belőle, 32x23-as tepsi hátulján, légkeveréses sütőben, 180 C fokon, 3-4 percig. A puncs pudingport a 15 dkg cukorral és a 1,5 l t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű