6 tojás fehérje
2 tojás sárgája
zsírszegény tej
100 g zabpehely
édesítő
olíva olaj vagy olaj spray
Megosztom a Facebook-on »»»
A palacsintát mindenki szereti, viszont a fehér liszt és a cukor a zsírpárnák és a narancsbőr legjobb barátja. De van megoldás, hogy időnként mégis áldozhassunk a gasztronómia oltárán. Az én egyik kedvencem a lisztmentes, diétás palacsinta, amit bármivel megtölthetünk amit szeretünk. Sőt édesítő elhagyásával, akár húsos palacsinta is készülhet belőle. De én most egy édes verziót készítettem.
Hozzávalók:
6 tojás fehérje
2 tojás sárgája
zsírszegény tej
100 g zabpehely
édesítő
olíva olaj vagy olaj spray
Töltelék:
protein puding
fahéj
A tojásokat felverjük hozzáadjuk a zabpelyhet és egy kis édesítőt, majd az egészet összekeverjük. Serpenyőben olajat melegítünk vagy kifújjuk olaj sprayjel és kisütjük, mint a sima palacsintát. A töltelék lehet bármi ami szimpatikus
5 evőkanál kristálycukor A tojássárgáját elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, zsírt, tejet és kikeverjük. A 3 evőkanál lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzákeverjük a masszához....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA fél adag egy púpos mélytányérnyi palacsinta lesz.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 2 evőkanálnyi meggybefőttet lecsöpögtetek, a sárgabarackot megmosom, meghámozom, nagyobb darabokra felkockázom (a sárgabarack kb. 3 evőkanálnyi). A citromot forró vízben alaposa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. 80 dkg liszt 3 dkg élesztő, (az élesztőt langyos tejben meg kell futtatni) 20 dkg vaj, és 3 evőkanál zsír, 1 tejföl, 10 dkg cukor, 2 tojás sárgája, pici só, reszelt citromhéj,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes