menu

Családireceptkönyv.hu

NewYork-i sajttorta


Írta:

Elk. idő: kb. 1 óra
Adag: 24 cm-es forma
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 25 dkg darált omlós keksz (győri zabkeksz)
- 10 dkg olvasztott, langyos vaj
- 65 dkg natúr tejszínes krémsajt (25 dkg mascarpone+25 dkg túró)
- 15 dkg porcukor (nád)
- 1,5 ek. liszt (tönköly)
- 2 kávéskanál vanília aroma (vagy vaníliás cukor)
- 1 citrom reszelt héja
- 1 dl telföl
- 3 tojás

Elkészítés:


A ledarált kekszet összekeverjük a vajjal és egyenletesen belenyomkodjuk egy kb 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába (érdemes sütőpapírt tenni az aljába), és előmelegített, 170 °C-os sütőben 10 percig sütjük, míg megbarnul. Nem kell, hogy teljesen átsüljön.

A sajtkrémet kikeverjük a cukorral, a liszttel, a vaníliával, a citromhéjjal, és a tejföllel, végül egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Ráöntjük a kekszes alapra, és további 50 percet sütjük. Ekkor még lágynak látszik a tészta, de nem szabad tovább sütni, mert hűlés közben még szilárdulni fog.
Rácson hagyjuk kihűlni a formában, és másnapig hűtőben tároljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Megnedvesített késsel meglazítjuk a forma mentén, és tálcára csúsztatjuk. Kínálhatunk hozzá epret, málnát, vagy valamilyen piros színű gyümölcsöntetet.

NewYork-i sajttorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Amaranth-Haselnuss-Kugeln
Amaranth-Haselnuss-Kugeln

1. Schritt Alle Zutaten für die Amaranth-Haselnuss-Kugeln in eine Schüssel geben und gleichmässig vermengen. Dann 20 walnussgrosse Kugeln formen, auf einen mit Backpapier ausgeleg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Kijevi sütemény
Kijevi sütemény

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órára hidegre tesszük. 3 részre osztva kinyújtjuk, és mindháromra elosztva rákenjük a 4 tojás fehérjéből és a 15 dkg cukorból vert...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Rigoletto
Rigoletto

A vajat a cukorral, vaníliás cukorral kihabosítjuk, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Végül jól elkeverjük benne a lisztet. Simacsöves nyomózsákba töltjük.(Vagy kanállal adago...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A "mekis" pite
A "mekis" pite

A tészta hozzávalóit összekeverjük, a vizet apránként adagoljuk hozzá, hogy egy jól gyúrható, kellően rugalmas, nem kemény, és nem ragacsos tésztát kapjunk. Becsomagoljuk fóliába,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk