- 25 dkg darált omlós keksz (győri zabkeksz)
- 10 dkg olvasztott, langyos vaj
- 65 dkg natúr tejszínes krémsajt (25 dkg mascarpone+25 dkg túró)
- 15 dkg porcukor (nád)
- 1,5 ek. liszt (tönköly)
- 2 kávéskanál vanília aroma (vagy vaníliás cukor)
- 1 citrom reszelt héja
- 1 dl telföl
- 3 tojás
A ledarált kekszet összekeverjük a vajjal és egyenletesen belenyomkodjuk egy kb 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába (érdemes sütőpapírt tenni az aljába), és előmelegített, 170 °C-os sütőben 10 percig sütjük, míg megbarnul. Nem kell, hogy teljesen átsüljön.
A sajtkrémet kikeverjük a cukorral, a liszttel, a vaníliával, a citromhéjjal, és a tejföllel, végül egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Ráöntjük a kekszes alapra, és további 50 percet sütjük. Ekkor még lágynak látszik a tészta, de nem szabad tovább sütni, mert hűlés közben még szilárdulni fog.
Rácson hagyjuk kihűlni a formában, és másnapig hűtőben tároljuk.
Megnedvesített késsel meglazítjuk a forma mentén, és tálcára csúsztatjuk. Kínálhatunk hozzá epret, málnát, vagy valamilyen piros színű gyümölcsöntetet.
A túrót áttörjük, vaníliás porcukorral, reszelt csokoládéval, reszelt citromhéjjal, 1 tojássárgájával, darált dióval, 1 dl felvert tejszínhabbal elkeverjük. Az édes tésztából készí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót a porcukorral alaposan áttörjük, fokozatosan hozzáadjuk a tejet és olajat. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, Lisztezett deszkán kinyújtjuk és olajjal megkenj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSAK HIDEGEN ÉS GYORSAN! Az omlós tésztáknál nagyon fontos, hogy hideg alapanyagokkal dolgozzunk - így, ha igazán jó végeredményt akarunk, akkor ne csak a vaj legyen jéghideg, de a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA puding hozzávalóit turmixgépben összedolgozzuk, turmixolás után (kb. 20-30 perccel) tökéletes puding állagúvá keményedik.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű