60 dkg liszt
40 dkg margarin
20 dkg porcukor
1,5 zacskó sütőpor
2 zacskó vaníliás cukor
2 tojás sárgája
reszelt citromhéj
/sárga ételfesték/
Az átszitált porcukrot, a puha margarint és a tojások sárgáját habverővel kihabosítom, A többi hozzávalóval össze gyúrjuk, majd vékonyra kisodorjuk és tetszés szerinti szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsiben , előmelegített sütőben 180 fokon néhány perc alatt megsütjük. Lekvárral összeragasztom. Ha linzer kinyomót használok akkor simán a tepsibe nyomom.
Lehet sokféleképp variálni, kakaót, kókuszt, diót, mogyorót hozzáadni. Akkor annyival kevesebb lisztet teszek bele, mint amennyi egyéb adalékot adok hozzá!
A tejet a cukorral felforraljuk. Vegyük le a tűzről és keverjük bele a vajat, a kekszet és a diót. Felezzük el a tölteléket, és az egyik felébe keverjük bele a kakaót. Mindkét ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, kicsit betakarjuk, majd a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a tojást és a...
Elkészítési idő: 2 óra 30 perc Nehézség: Nehéza tojásokat ketté választjuk -a sárgáját +cukrot addig keverjük amig a cukor elolvad -majd bele a vaniliás cukor +citrom héja + szóda viz ( vagy tej -a fehérjét felverjük...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű1. A golyókhoz gyúrd össze a kimért adagokat, majd formálj kis, diónyi gombócokat. 2. Hézagosan rakd le egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. 3. A massza alapanyagait jól dolg...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz