Családireceptkönyv.hu

Kerek Pilóta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához:

40 dkg liszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
15 dkg cukor
1 evőkanál sötét kakaó
1 tojás
1 csipet só
25 dkg vaj

A krémhez:

2 evőkanál liszt
1 evőkanál keményítő
1 evőkanál kakaópor
1 tábla étcsokoládé
2 dl tejszín
5 dkg vaj
1 tojás

Elkészítés:


Összegyúrjuk a tésztához a lisztet szódabikarbónával, cukorral, tojással, sóval és vajjal. Kétfelé vesszük a masszát. Hozzágyúrjuk az egyikhez a kimaradt kakaót. Mi­nimum 1 órára hideg helyre tesszük pihenni.

Elkeverjük a krémhez a tojást cukorral, liszttel, keményítővel és kakaóval. Hozzáadjuk a tej­színt és elkezdjük főzni. Mikor már kezd besűrűsödni, beletör­deljük a csokoládét és beletesszük a vajat. Jó alaposan kihűt­jük a krémet.

Kinyújtjuk a tésztát. Kiszag­gatjuk tetszőleges formára (a te­tejét díszíthetjük másféle szag­gatóval is).
Készre sütjük a kekszet 180 fokos sütőben körülbelül 10 perc alatt.
Összeragasztunk egy fehér és egy barna korongot a kihűlt krémmel.

A minta megoldható—egy kisebb pogácsa szaggató jó a közepéhez, aztán villával szurkálunk csóvákat, de lehet más minta is. Nézzetek körül, biztos van olyan poharatok (pl.talpas) melynek mintás az alja. Rányomjuk és kész. A csóvákat megoldhatjuk derelye vágóval is.

Kerek Pilóta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anna
Olajos piskóta
Olajos piskóta

Ennél a tésztánál is külön verjük fel a fehérjét kemény habbá. Azért kell a cukor egy részét a fehérjéhez adni ebben az esetben is, mert segít keményebb habbá verni a fehérjét, val...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Aranygaluska
Aranygaluska

1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A többi hozzávalóval ruganyos tésztát gyúrunk. 2. Kb. 1 órát kelesztjük. 3. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval fél...

Elkészítési idő: kb. másfél óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csodasüti - három rétegű
Csodasüti - három rétegű

Ha azt gondolnád, ezt nagyon bonyolult lehet elkészíteni, akkor eláruljuk, hogy tévedsz! Csak néhány hozzávaló és rövid idő szükséges hozzá. 4 tojássárgáját kell felverni 3/4 csész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Svájci répatorta
Svájci répatorta

A tojásokat a porcukorral habosra keverjük, majd az olajjal előbbi keveréket hozzáadjuk. Apránként, laza mozdulatokkal a többi hozzávalót is hozzákeverjük A kész masszát egy sü...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk