menu

Családireceptkönyv.hu

CITROMFAGYI


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 adag citromkrém
2 dl főzőtejszín
2 dl habtejszín
25 dkg mascarpone
5 dkg porcukor

- a citromkrémhez (lemon curd):
• 100 ml frissen facsart citromlé (a citrom nagyságától függően ez 1,5 - 2 db citrom leve)
• 1 kezeletlen vagy bio citrom lereszelt héja
• 90 g nádcukor (ennek hiján kristálycukor)
• 80 g vaj
• 2 db tojás sárgája
• 2 db egész tojás

Elkészítés:


Először a citromkrémet készítjük el.
A citromok levét a cukorral összemelegítjük, hogy a cukor feloldódjon. A tojásokat és a tojássárgáját kézi habverővel elhabarjuk. Hozzáreszeljük a citromhéjat, majd óvatosan, folyamatos keverés közben hozzácsorgatjuk a felmelegített cukros citromlevet, és a tűzre visszatéve, lassú tűzön, folyamatos keverés közben besűrítjük. Ha kész, a tűzről levéve hozzádobáljuk a kis kockákra felvágott vajat, és simára keverjük.
Kicsit hűlni hagyjuk.

A fagylalt elkészítésének menete:

1. A mascarponét kikeverjük a főzőtejszínnel és a porcukorral.
2. Hozzáadjuk a citromkrémet és szép simára keverjük.
3. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a citromkrémes alapba.
4. Műanyag tálba kanalazzuk és betesszük a mélyhűtőbe 4-5 órára. A hűtés elején ~30 percenként átkeverjük, összesen 4-5 alkalommal.
5. Tálalás előtt ~15 perccel kivesszük a mélyhűtőből, hogy könnyen lehessen gombócokat formálni.

Trükkök, tippek, praktikák:


A lemon curd (citromkrém) sterilizált üvegben, hűtőben 10 napig tárolható.
Süteménybe isteni krém, de egy friss péksüteménnyel reggelire is kiváló.

CITROMFAGYI

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Citromos-kókuszos pöffeteg
Citromos-kókuszos pöffeteg

A vajat habosra keverem a cukorral, majd hozzáadom a tojásokat és a citromhéjat. Egy másik tálban összekeverem a száraz alapanyagot: a lisztet, sütőport, kókuszreszeléket, sót. Ezt...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Jugó krémes recept
Jugó krémes recept

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két lapot nyújtunk belőle. Az egyik lapot kisütjük, majd kivesszük a tepsiből és elkészítjük a tölteléket. A porcukort kikeverjük a tojás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyes-diós lepény
Meggyes-diós lepény

A tésztához valókat tálba rakjuk, majd addig gyúrjuk, míg sima nem lesz, és el nem válik az edény falától. Ramával kikent, belisztezett nagy tepsibe nyomkodjuk, a morzsával egyenle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Lisztmentes rumos gesztenyetorta
Lisztmentes rumos gesztenyetorta

A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A gesztenyemasszát kikeverjük a vajjal, a sóval, a vanília kivonattal, a rummal, a tonkababbal (ha használunk), majd hozzáadjuk a tojások sárgáját...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk