• alma
• cékla
• nyers gyömbér
• citromlé
• méz
• dió
• pici himalája só
• bors vagy borsolaj
• olívaolaj/tökmagolaj/mákolaj/kendermagolaj/dióolaj tetszés szerint, akár többféle keverve
1. A diót hideg vízben néhány órát áztatom, majd lecsepegtetem, esetleg száraz serpenyőben szárítom, kicsit pirítom.
2. Az almát és a céklát megtisztítom (az almát nem hámozom), nagylyukú reszelőn lereszelem.
3. A gyömbért apró lyukú reszelőn reszelem bele.
4. Meglocsolom citromlével és az olajokkal, pici sót is teszek hozzá, rácsorgatok 2-3 kiskanál mézet.
5. Jól összekeverem, kicsit állni hagyom.
6. A diót elég tálaláskor a tetejére szórni, de ízlés szerint bele is lehet keverni. A fotón mozzarellacsíkokkal díszítettem.
1. A gyümölcsöket értelem szerűen megtisztítjuk, és húsukat apróra vágjuk. 2. A gyümölcsöket egy tálba rakjuk, és összekeverjük a mazsolával. 3. Rászórjuk a mogyorót. 4...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst bekenjük tabasco szósszal és egy öntöttvas grillserpenyőben zsiradék nélkül megsütjük. A zöldségeket tetszés szerint felaprítjuk, majd egy nagyobb tálba tesszük. A jog...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: NehézA gyümölcsöket alapos mosás után hámozzuk, magvaljuk, daraboljuk. Ha a dinnyehéjban tálalunk, akkor cikk-cakkban félbevágjuk, és kikanalazzuk a húsát. Összekeverjük a mézet, cit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát és a répát egy tálba tesszük, hozzákeverjük a hagymát is. A többi hozzávalót egy kis edénybe öntjük és jól összekeverjük, majd ráöntjük a zöldségekre és jól összedolgoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű