• alma
• cékla
• nyers gyömbér
• citromlé
• méz
• dió
• pici himalája só
• bors vagy borsolaj
• olívaolaj/tökmagolaj/mákolaj/kendermagolaj/dióolaj tetszés szerint, akár többféle keverve
1. A diót hideg vízben néhány órát áztatom, majd lecsepegtetem, esetleg száraz serpenyőben szárítom, kicsit pirítom.
2. Az almát és a céklát megtisztítom (az almát nem hámozom), nagylyukú reszelőn lereszelem.
3. A gyömbért apró lyukú reszelőn reszelem bele.
4. Meglocsolom citromlével és az olajokkal, pici sót is teszek hozzá, rácsorgatok 2-3 kiskanál mézet.
5. Jól összekeverem, kicsit állni hagyom.
6. A diót elég tálaláskor a tetejére szórni, de ízlés szerint bele is lehet keverni. A fotón mozzarellacsíkokkal díszítettem.
1. Az összes hozzávalót előkészítjük. A salátát leveleire bontjuk, megmossuk, jól lecsöpögtetjük. Felét egy nagy salátástál oldalára rakjuk, a cukorral megszórjuk (a maradék salátá...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesDen Reis wie gewohnt nach Packungsanleitung kochen, dabei aufpassen, dass er nicht pappig wird. Wasser abgießen und den Reis in eine Schüssel geben. Die Paprika waschen und putz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót és a joghurtot késes aprítóba tesszük kevés sóval, majd krémszerű állagúra pürésítjük. A medvehagymát apróra vágjuk, majd belekeverjük a túrós masszába. Még ízlés szerint s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát legyaluljuk és besózzuk.Állni hagyjuk min.15 percet. Majd a levéből kicsavarjuk , hozzáadjuk a tejfölt és csak annyi vizet,hogy ne legyen híg. Pirospaprikát,borsot hin...
Elkészítési idő: Negyed óra Nehézség: Könnyű