Hozzávalók:
5-6 brokkoli rózsa ( kb 30 deka)
25 deka trapista sajt
10 deka kemping sajt ( 1 tömlő)
1 kis fej vöröshagyma ( kisebb diónyi)
só,
fehér bors,
szerecsendió ( 4-5x végig húzni a reszelőn/nagyon intenzív az íze, csínján bánni vele)
SAJTTEKERCS sonkával, tojással töltve. ( hideg előétel)
Hozzávalók:
25 dkg trappista sajt (egy körcikk, ahogyan darabolva árulják)
1 natúr camping sajt
3 kocka natúr ( vagy sonkás) medve sajt
1 -2db csemegeuborka
5 szelet szendvicssonka ( lehet pulyka,vagy csirke szalámi is, már mindegyikkel kipróbáltam)
1 kis fej vöröshagyma ( diónyi)
1 db főtt tojás
2 csipet petrezselyemlevél ( el is maradhat)
TOJÁS KÍNÁLÓ
paradicsom
főt tojás
Brokkolis tekercs elkészítése:
Elkészítése:
A brokkoli rózsákat enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és még melegen villával összetörjük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, sót, borsot, szerecsendiót és a 10 deka kempingsajtot ( krémsajtot – ki hogy ismeri az elnevezését). Kézzel,- főzőkanállal jól kikeverjük és félre tesszük. A sajtot sütőzacskóba tesszük, egy nagyobb lábasban vizet forralunk ( annyit, hogyha a sütőzacskót majd bele engedjük függőlegesen, a víz ellepje). Ha felforrt a víz, félre húzzuk az edényt és bele lógatjuk a sajtot, fedővel lefedjük és 10 percig hagyjuk puhulni. Ez idő alatt teljesen megpuhul, kivesszük a vízből és kinyújtjuk szép vékonyra ( a zacskóba), ekkor vágjuk ki a zacskó oldalait, rákenjük az elkészített krémet és szorosan feltekerjük, majd alufóliába csomagoljuk, hogy az ízek össze érjenek, de ne száradjon ki. Hűtőbe tesszük, másnap szép vékonyra szeleteljük.
TOJÁS KÍNÁLÓ
1 nagy ovális, laposabb kemény paradicsom 1 főt tojás A paradicsomot éles késsel bevagdossuk ( 7 vágás). A tojást is 7 szeletre vágjuk. Óvatosan nyissuk ki a paradicsom vágást ( középről indulva, majd egyet jobbra, egyet balra) és betöltjük a tojás karikákkal.
A sajttekercs sonkával töltve meg van önálló receptként.
Egy fazékba odarakunk vizet főni, majd ha felforr belerakjuk a kukoricát és kb. 45 percig főzzük. Ez idő alatt egy nagy tálba minden hozzávalót kézihabverővel összekeverünk. Ha m...
Elkészítési idő:A paradicsomot és az uborkát kockázd fel, a negyedekre vágott hagymát szeleteld, s mindezt keverd össze az apróra vágott fokhagymával és petrezselyemmel. Locsold meg az olajból, al...
Elkészítési idő: 10+30 percA zsiradékra dobom az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd hozzákeverem a kukoricát, sózom és fedő alatt egy pár percig párolom, ha elkészült kihűtöm. (Én még egy kevés cukorral...
Elkészítési idő: