Hozzávalók:
5-6 brokkoli rózsa ( kb 30 deka)
25 deka trapista sajt
10 deka kemping sajt ( 1 tömlő)
1 kis fej vöröshagyma ( kisebb diónyi)
só,
fehér bors,
szerecsendió ( 4-5x végig húzni a reszelőn/nagyon intenzív az íze, csínján bánni vele)
SAJTTEKERCS sonkával, tojással töltve. ( hideg előétel)
Hozzávalók:
25 dkg trappista sajt (egy körcikk, ahogyan darabolva árulják)
1 natúr camping sajt
3 kocka natúr ( vagy sonkás) medve sajt
1 -2db csemegeuborka
5 szelet szendvicssonka ( lehet pulyka,vagy csirke szalámi is, már mindegyikkel kipróbáltam)
1 kis fej vöröshagyma ( diónyi)
1 db főtt tojás
2 csipet petrezselyemlevél ( el is maradhat)
TOJÁS KÍNÁLÓ
paradicsom
főt tojás
Brokkolis tekercs elkészítése:
Elkészítése:
A brokkoli rózsákat enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és még melegen villával összetörjük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, sót, borsot, szerecsendiót és a 10 deka kempingsajtot ( krémsajtot – ki hogy ismeri az elnevezését). Kézzel,- főzőkanállal jól kikeverjük és félre tesszük. A sajtot sütőzacskóba tesszük, egy nagyobb lábasban vizet forralunk ( annyit, hogyha a sütőzacskót majd bele engedjük függőlegesen, a víz ellepje). Ha felforrt a víz, félre húzzuk az edényt és bele lógatjuk a sajtot, fedővel lefedjük és 10 percig hagyjuk puhulni. Ez idő alatt teljesen megpuhul, kivesszük a vízből és kinyújtjuk szép vékonyra ( a zacskóba), ekkor vágjuk ki a zacskó oldalait, rákenjük az elkészített krémet és szorosan feltekerjük, majd alufóliába csomagoljuk, hogy az ízek össze érjenek, de ne száradjon ki. Hűtőbe tesszük, másnap szép vékonyra szeleteljük.
TOJÁS KÍNÁLÓ
1 nagy ovális, laposabb kemény paradicsom 1 főt tojás A paradicsomot éles késsel bevagdossuk ( 7 vágás). A tojást is 7 szeletre vágjuk. Óvatosan nyissuk ki a paradicsom vágást ( középről indulva, majd egyet jobbra, egyet balra) és betöltjük a tojás karikákkal.
A sajttekercs sonkával töltve meg van önálló receptként.
A kolbászt, lila hagymát, főtt tojást nagyon apróra vágjuk, és az összes hozzávalót összekeverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat megmossuk,majd hideg vízbe tesszük.A vízbe egy csapott evőkanál sót teszünk.A tojásokat 10 percig főzzük,majd hideg vízzel lehűtjük,és megpucoljuk.Közben mély tálban a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tejfölt, majonézt, a mustárt, a mézet, a citromlevet és borsot egy tálban összekeverem. Az almát meghámozom, nagylyukú reszelőn lereszelem. A sajtot felkockázom, a virslit felk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát és a répát lereszeljük és egy tálba tesszük. A hagymát apróra vágjuk, a salátához adjuk és jól lesózzuk. A tejfölt, a majonézt és a mustárt összekeverjük, fűszerezzük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű