Hozzávalók:
5-6 brokkoli rózsa ( kb 30 deka)
25 deka trapista sajt
10 deka kemping sajt ( 1 tömlő)
1 kis fej vöröshagyma ( kisebb diónyi)
só,
fehér bors,
szerecsendió ( 4-5x végig húzni a reszelőn/nagyon intenzív az íze, csínján bánni vele)
SAJTTEKERCS sonkával, tojással töltve. ( hideg előétel)
Hozzávalók:
25 dkg trappista sajt (egy körcikk, ahogyan darabolva árulják)
1 natúr camping sajt
3 kocka natúr ( vagy sonkás) medve sajt
1 -2db csemegeuborka
5 szelet szendvicssonka ( lehet pulyka,vagy csirke szalámi is, már mindegyikkel kipróbáltam)
1 kis fej vöröshagyma ( diónyi)
1 db főtt tojás
2 csipet petrezselyemlevél ( el is maradhat)
TOJÁS KÍNÁLÓ
paradicsom
főt tojás
Brokkolis tekercs elkészítése:
Elkészítése:
A brokkoli rózsákat enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és még melegen villával összetörjük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, sót, borsot, szerecsendiót és a 10 deka kempingsajtot ( krémsajtot – ki hogy ismeri az elnevezését). Kézzel,- főzőkanállal jól kikeverjük és félre tesszük. A sajtot sütőzacskóba tesszük, egy nagyobb lábasban vizet forralunk ( annyit, hogyha a sütőzacskót majd bele engedjük függőlegesen, a víz ellepje). Ha felforrt a víz, félre húzzuk az edényt és bele lógatjuk a sajtot, fedővel lefedjük és 10 percig hagyjuk puhulni. Ez idő alatt teljesen megpuhul, kivesszük a vízből és kinyújtjuk szép vékonyra ( a zacskóba), ekkor vágjuk ki a zacskó oldalait, rákenjük az elkészített krémet és szorosan feltekerjük, majd alufóliába csomagoljuk, hogy az ízek össze érjenek, de ne száradjon ki. Hűtőbe tesszük, másnap szép vékonyra szeleteljük.
TOJÁS KÍNÁLÓ
1 nagy ovális, laposabb kemény paradicsom 1 főt tojás A paradicsomot éles késsel bevagdossuk ( 7 vágás). A tojást is 7 szeletre vágjuk. Óvatosan nyissuk ki a paradicsom vágást ( középről indulva, majd egyet jobbra, egyet balra) és betöltjük a tojás karikákkal.
A sajttekercs sonkával töltve meg van önálló receptként.
Főzzük a burgonyát 15-20 percen át sós vízben. Öntsük le a vizet, hámozzuk meg, majd vágjuk félbe a burgonyákat. Főzzük le a babok héját, kb. 10 percen át sós vízben, öntsük le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet tegyük fel főni a mazsolával, a citromhéjjal, cukorral és a sóval. A tojásokat verjük fel. Nem kell teljesen simára keverni, hogy legyenek a sárga túróban fehér kis darabok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben kifőzzük, kihűtjük. A zöldségféléket kis kockákra vágjuk. A kihűlt tésztát a majonézzel, a tejföllel és a zöldségekkel összekeverjük, ízlés szerintsózzuk,...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűDen Reis wie gewohnt nach Packungsanleitung kochen, dabei aufpassen, dass er nicht pappig wird. Wasser abgießen und den Reis in eine Schüssel geben. Die Paprika waschen und putz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű