menu

Családireceptkönyv.hu

Almáspite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


a tésztához:
• 40 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
• 20 dkg banán (héj nélküli súly)/ vagy sütőtök
• 10 dkg alma (magház nélkül, héjastul)
• 1 púpos kiskanál őrölt stevia
• 7 g szódabikarbóna
• kb. 1 dl tisztított víz
• csipet himalája só
a töltelékhez:
• 1-1,5 kg alma (magház nélkül, héjastul)
• 10 dkg darált dió
• 7 dkg kukoricadara
+ egy nagyon kevés kókuszolaj a tepsi kikenéséhez.

Elkészítés:


1. A banánt, az almát és a vizet jól összeturmixolom.
2. A lisztet elkeverem a sóval, szódabikarbónával, steviával.
3. Hozzákeverem a turmixolt elegyet. (Nekem kb. 1-1,5 dl vizet szokott felvenni, ez nyilván lisztfüggő is.)
4. A lényeg, hogy egy viszonylag lágyabb, de jól dolgozható állagú tésztát kapjunk.
5. 2 cipóra osztom, pihentetem addig, amíg elkészítem a tölteléket.
6. Elkészítem a tölteléket: Az almát héjastól lereszelem és kinyomkodom. Összekeverem a dióval és a kukoricadarával. Mi jó töltelékesen szeretjük, és dióval, de ezt mindenki másképp szereti.
7. Szóval, ecsettel vékonyan kikenem a tepsit kókuszolajjal.
8. Kinyújtom az egyik cipót a tepsi méretére (nálam kb. 32x24 cm), amennyit szükséges, alálisztezek a nyújtódeszkára, ugyanis ragadhat nélküle.
9. Belefektetem az olajozott tepsibe, rásimítom a tölteléket.
10. Ráhelyezem a másik cipóból készült lapot.
11. Ügyelek arra (mindkét lapnál), hogy teljesen végigérje a tepsit.
12. Vékonyan ecsettel megkenem kókuszolajjal, megszurkálom villával, és előmelegített sütőben /180 fok/ készre sütöm.
13. Ez nyilván mindenkinél sütő függő, nálam légkeveréses sütőben 180 fokon 30 perc alatt készül el.
14. Amikor kiveszem, ecsettel megkenem egy kicsit a tetejét mindenhol vízzel, majd letakarom 15-20 percre konyharuhával.
15. A ruhát levéve hagyom kihűlni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diós labda (fincsi receptek)
Diós labda (fincsi receptek)

A tojásokat ketté választjuk, a sárgákat kikeverjük a cukorral habosra,hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd a tojásfehérjék keményre vert habját óvatosan bele forgatjuk. Akkora sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Joghurtos piskóta (Rupáner)
Joghurtos piskóta (Rupáner)

1. A sütőport és a lisztet összekeverjük, a sütőt előmelegítjük 190-200 fokra, alul-felül sütés programra. 2. A tojást és a porcukrot összekeverjük egy másik tálban, majd hozzáönt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Olasz almás pite
Olasz almás pite

1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. 2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). Foko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós piskótaszelet áfonya lekvárral
Túrós piskótaszelet áfonya lekvárral

Sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét 10 dkg cukorral kemény habbá verjük. A túrót 6 dkg cukorral és a vaníliás cukorral nagyon krémesre keverjük...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk