a tésztához:
• 40 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
• 20 dkg banán (héj nélküli súly)/ vagy sütőtök
• 10 dkg alma (magház nélkül, héjastul)
• 1 púpos kiskanál őrölt stevia
• 7 g szódabikarbóna
• kb. 1 dl tisztított víz
• csipet himalája só
a töltelékhez:
• 1-1,5 kg alma (magház nélkül, héjastul)
• 10 dkg darált dió
• 7 dkg kukoricadara
+ egy nagyon kevés kókuszolaj a tepsi kikenéséhez.
1. A banánt, az almát és a vizet jól összeturmixolom.
2. A lisztet elkeverem a sóval, szódabikarbónával, steviával.
3. Hozzákeverem a turmixolt elegyet. (Nekem kb. 1-1,5 dl vizet szokott felvenni, ez nyilván lisztfüggő is.)
4. A lényeg, hogy egy viszonylag lágyabb, de jól dolgozható állagú tésztát kapjunk.
5. 2 cipóra osztom, pihentetem addig, amíg elkészítem a tölteléket.
6. Elkészítem a tölteléket: Az almát héjastól lereszelem és kinyomkodom. Összekeverem a dióval és a kukoricadarával. Mi jó töltelékesen szeretjük, és dióval, de ezt mindenki másképp szereti.
7. Szóval, ecsettel vékonyan kikenem a tepsit kókuszolajjal.
8. Kinyújtom az egyik cipót a tepsi méretére (nálam kb. 32x24 cm), amennyit szükséges, alálisztezek a nyújtódeszkára, ugyanis ragadhat nélküle.
9. Belefektetem az olajozott tepsibe, rásimítom a tölteléket.
10. Ráhelyezem a másik cipóból készült lapot.
11. Ügyelek arra (mindkét lapnál), hogy teljesen végigérje a tepsit.
12. Vékonyan ecsettel megkenem kókuszolajjal, megszurkálom villával, és előmelegített sütőben /180 fok/ készre sütöm.
13. Ez nyilván mindenkinél sütő függő, nálam légkeveréses sütőben 180 fokon 30 perc alatt készül el.
14. Amikor kiveszem, ecsettel megkenem egy kicsit a tetejét mindenhol vízzel, majd letakarom 15-20 percre konyharuhával.
15. A ruhát levéve hagyom kihűlni.
Mindent összekeverni sütőpapírral bélelt sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és alaposan összedolgozzuk. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük. Közepesen meleg sütőben 15...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk egy 20*30 cm-es téglalappá, majd egyenként megsütjük a tepsi...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézAz egész tojásokat üsd egy nagyobb tálba, majd keverd jó habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá a joghurtot, a citrom reszelt héját és az olvasztott vajat. A grízt mi...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Nehéz