menu

Családireceptkönyv.hu

Croissant


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 70 dkg liszt
• 1 pohár joghurt vagy kefír (140 g)
• 2 dl tej
• 1 kk só
• 4-5 ek. cukor
• 2 tojás
• 5 dkg élesztő
• 25 dkg hideg vaj
• 1 tojás a kenéshez

Elkészítés:


A hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztottam, majd hűtőbe tettem 1-1,5 órára. Ezután nyolc egyforma darabba vágom, gömbölyítem őket, majd mindet kinyújtom jó vékonyra, kör alakúra.. A hideg vajat sajtreszelőn lereszeltem és körülbelül 7 egyenlő kupacra osztottam. Az első kinyújtott lapra szórtam egy adagot, rátettem a következő lapot, erre jött megint vaj, megint lap, így tovább, míg el nem fogyott. A legutolsó lap tetejére nem kell vaj. Ezután a tésztát kinyújtottam, olyan 2-3 mm vastagra,
majd 16 cikkre vágtam (lehet 20 is, akkor kisebb kiflik lesznek).
Feltekertem őket, majd sütőpapírral bélelt tepsire ültettem. Most mentek egy éjszakára a hűtőbe, majd reggel tojással lekentem, sajttal megszórtam és hideg sütőben kezdtem sütni, 180 fokra állítva, kb. 25-30 percig.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Császárzsemle más formában
Császárzsemle más formában

A dagasztógép táljába szitáljuk a lisztet, elkeverjük a sóval és a cukorral. A közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a kovászt, a joghurtot, a vizet, beletesszük a vajat és a te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vajaskiflik tang zhonggal
Vajaskiflik tang zhonggal

2,5 dkg lisztet elkeverünk 1,25 dl vízben, és folytonosan keverve sűrű péppé melegítjük. Főzni nemigen kell, mert mire felforrna, már be is sűrűsödött. (Ez a tang zhong.) Kihűt...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Zsemle
Zsemle

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Puha joghurtos zsemle
Puha joghurtos zsemle

A lisztet a dagasztó tálba teszem . A közepén kis fészket alakítok ki . Belekanalazom a mézet . Rámorzsolom az élesztőt . Felöntöm egy kevés meleg vízzel és hagyom , hogy felfusson...

Elkészítési idő: 2ó 10 p
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk