• 70 dkg liszt
• 1 pohár joghurt vagy kefír (140 g)
• 2 dl tej
• 1 kk só
• 4-5 ek. cukor
• 2 tojás
• 5 dkg élesztő
• 25 dkg hideg vaj
• 1 tojás a kenéshez
A hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztottam, majd hűtőbe tettem 1-1,5 órára. Ezután nyolc egyforma darabba vágom, gömbölyítem őket, majd mindet kinyújtom jó vékonyra, kör alakúra.. A hideg vajat sajtreszelőn lereszeltem és körülbelül 7 egyenlő kupacra osztottam. Az első kinyújtott lapra szórtam egy adagot, rátettem a következő lapot, erre jött megint vaj, megint lap, így tovább, míg el nem fogyott. A legutolsó lap tetejére nem kell vaj. Ezután a tésztát kinyújtottam, olyan 2-3 mm vastagra,
majd 16 cikkre vágtam (lehet 20 is, akkor kisebb kiflik lesznek).
Feltekertem őket, majd sütőpapírral bélelt tepsire ültettem. Most mentek egy éjszakára a hűtőbe, majd reggel tojással lekentem, sajttal megszórtam és hideg sütőben kezdtem sütni, 180 fokra állítva, kb. 25-30 percig.
A fotó az internetről van! Nem saját, csupán a fonás miatt tettem fel. Összekeverem a liszttel a porcukrot, a felfuttatott élesztőt és a tejet. Picit hagyok a 2,5 dl.ből, mert...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt kis cukorral. 15 perc alatt elkészül. A liszthez adjuk az 1 db tojást, olajat, sót, joghurtot, cukrot, a felfuttatott élesztőt. Jó 15 per...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat villával összekeverjük,pihentetjük kb.10 percet,majd felforrósított kókuszolajba kisütjük.
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA tejből 100 ml-t meglangyosítunk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, olvasztott vajat, a felfuttatott éles...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű