a lapokhoz egyenként:
9 dkg liszt
1/3 cs sütőpor 4 g
3 dkg cukor
késhegynyi szódabikarbóna
1 dl víz
1 tk citromlé (fél citrom leve 3 felé)
1 ek olaj
5 ek dió / 5 ek mák / 4 ek kakaó
a krémhez:
2 dl gríz
1/2 l tej
1/2 l víz
5-6 csapott ek cukor
(1 ek rum)
10 dkg margarin
a mázhoz:
1 tábla ét tortabevonó
Összekeverjük a száraz hozzávalókat az egyik laphoz, majd beleöntjük a vizet, olajat és citromlevet. Elsimítjuk egy tortaforma aljában és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Így járunk el a másik két lappal is. Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémet: a grízt megfőzzük a tej és víz keverékében, majd megcukrozzuk és egy ek rumot keverünk bele. Amikor kihűlt, habverővel belekavarjuk a margarint is, majd megkenjük vele a lapokat és a torta külsejét. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk és a torta tetejére öntjük.
Elkészítjük az olajos piskótát. A tojásfehérjéket csipet sóval elkezdjük felverni, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukor felét. A másik felével habosra keverjük egy tálban a tojássár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a porcukorral, a kakaóval és a tojások sárgájával jók kikeverem, majd hozzáteszem a darált kekszet és annyi rumot, hogy összeálljon, de ne legyen lágy! A tojásfehérj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet kevés cukorral és reszelt citromhéjjal ízesítve felfőzöm. Beleteszem az őrölt mákot és simára keverem. Beleteszem a mazsolát és hűlni hagyom. Az almákat meghámozom, leresze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és a vaníliával alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és jól összegyúrjuk. Golyókat formálunk a kezünkkel a masszából és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű