a lapokhoz egyenként:
9 dkg liszt
1/3 cs sütőpor 4 g
3 dkg cukor
késhegynyi szódabikarbóna
1 dl víz
1 tk citromlé (fél citrom leve 3 felé)
1 ek olaj
5 ek dió / 5 ek mák / 4 ek kakaó
a krémhez:
2 dl gríz
1/2 l tej
1/2 l víz
5-6 csapott ek cukor
(1 ek rum)
10 dkg margarin
a mázhoz:
1 tábla ét tortabevonó
Összekeverjük a száraz hozzávalókat az egyik laphoz, majd beleöntjük a vizet, olajat és citromlevet. Elsimítjuk egy tortaforma aljában és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Így járunk el a másik két lappal is. Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémet: a grízt megfőzzük a tej és víz keverékében, majd megcukrozzuk és egy ek rumot keverünk bele. Amikor kihűlt, habverővel belekavarjuk a margarint is, majd megkenjük vele a lapokat és a torta külsejét. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk és a torta tetejére öntjük.
1 dl hideg tejjel elkeverjük a pudingport és a kakaót, a többi tejet felforraljuk. a pudingos kakaós tejhez hozzáadagoljuk apránként a felforralt tejet, majd visszatesszük a tűzre...
Elkészítési idő:Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, kicsit betakarjuk, majd a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a tojást és a...
Elkészítési idő: 2 ÓRAA fehérjéket kemény habbá verem hozzáadom a cukrot vaniliacukrot és addig verem míg a cukor elolvad ezután óvatosan hozzákeverem a kókuszreszeléket és kanál segítségével formázom...
Elkészítési idő:A hozzávalókat osszegyúrjuk, vékony tésztát nyújtunk belőle. Kiszaggatjuk, forró sutőben megsütjük a tésztakorongokat. Lekvárral osszeragasztunk két korongot, porcukorral meghintj...
Elkészítési idő: