- fél liter tej
- 2-3 ek. étkezési keményítő (lehet helyette lisztet is használni, én most felerészben rizslisztet tettem bele)
- 3-4 ek. nádcukor/cukor
- 2 ek. kakaópor
- 10 dkg csokoládé (ét- vagy tej, amelyiket szeretjük)
- 8-10 dkg vaj
- diszítéshez néhány db. babapiskóta
Egy lábosban- ha nem kívánunk duplán mosogatni, akkor abban, amelyikben főzni fogjuk- összekeverjük a keményítőt (lisztet), a kakaópor és a cukrot, majd kis tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a többi tejet is és sűrűsödésig főzzük. Közben a csokit is beledaraboljuk.
Ha levettük a tűzről, a vajat is belekockázzuk és jól elkeverjük benne. Babapiskótával bélelt desszertes poharakba csorgatjuk és kihűtjük. Persze díszíthetjük tejszínhabbal és mandarinnal vagy egyéb gyümölcsökkel is. Az egész művelet nem tartott tovább negyed óránál!
A barna tészta elkészítése: A barna lapokhoz a margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a sütőport, a cukrot, a kakaót, a tojások sárgáját és kanalanként a tejet, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, kicsit betakarjuk, majd a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a tojást és a...
Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: KönnyűA vajat, a kakaóport és a negyedannyi édesítőt egy lábasban összeolvasztjuk. A lábast félrehúzzuk a tűzről és a tojásokat egyenként, gyors keverés mellett hozzáadjuk. Az így kapo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy mélyebb falú tálcába egyengetjük. A krémhez a tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, majd kihűtjük. A túrót elektromos habverőve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű