menu

Családireceptkönyv.hu

Palacsinta (a la mami)


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


3 db tojás, 4 púpozott ek kristálycukor, 1 Cs vaníliacukor, 1 tk só, 0,5 dl olaj, 480 ml tej, 12 púpozott ek finomliszt
Ez a mennyiség 16 palacsintára elég.

Elkészítés:


Egyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából!

Trükkök, tippek, praktikák:


Lekvárral, vagy egyéb töltelékkel fogyasztjuk.

Palacsinta (a la mami)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Rétegezett túrós pogácsa (Gábor a pék)
Rétegezett túrós pogácsa (Gábor a pék)

1. A liszt elkeverése a vajjal/margarinnal és a túróval 2. Az összes többi alapanyag hozzáadása és tészta dagasztása 3. Tészta érés: 40 perc 4. Tészta nyújtása kb. 5mm vastagság...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vienetta házilag
Vienetta házilag

Vedd elő azt az edényt, amiben el szeretnéd készíteni. Szabj ki egy sütőpapírt, és illeszd bele az edénybe! A felolvasztott csokoládét kezdd el rétegenként beleönteni. Egyszerre p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós süti
Túrós süti

Melegítsük elő a sütőt jó közepes hőmérsékletűre. Öntsük a hozzávalókat egy tálba és jól keverjük össze. (Célszerű a vajjal, a túróval és a tejföllel kezdeni) Öntsük a masszát a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ancsa
Lisztmentes diós, vagy mandulás répatorta
Lisztmentes diós, vagy mandulás répatorta

A tojásokat kell először felverni a cukorral, sóval. Utána belekeverni a darált magvakat,és az olvasztott vajat.A legvégén leverjük hozzá a fűszert és a reszelt répát. 160 fokos sü...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk