( 20x25 cm tepsihez)
500 g tehéntúró (félzsíros)
3 evőkanál porcukor
175 g tejföl (12%-os)
5 evőkanál rizsdara
5 evőkanál kristálycukor
1 db citrom reszelt héja (ez most nekem kimaradt,mert nem volt itthon)
5 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
100 g mazsola (kicsit több mert véletlenül megborult a zacskó :) na jó nem véletlen :))
A túrót a tejföllel és a porcukorral elkevertem,majd hozzáadtam a darát,a kristálycukrot,a mazsolát és az 5 db tojássárgáját.
Az 5 db tojásfehérjét kemény habbá vertem és óvatosan a túróba forgattam.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem.
Előmelegített 180 fokos sütőben 35-40 percet sült.
Hagyjuk kihűlni.
1. A tejbe rakjuk bele a cukrot és az élesztőt. 2. Sót, tojások sárgáját is rakjuk bele. 3. Végül a liszttel lágy tésztát készítünk. Nudli szerűre kinyújtjuk. 4. 2 cm átmé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabpehelylisztet, a búzasikért, a sütőport és az édesítőszert egy tálban összekeverjük, majd összemorzsoljuk a 10 dkg kókuszzsírral. Ez után kiöntjük egy szilikon lapra vagy gyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához összegyúrtam a hozzávalóit. Jól nyújtható, közepes keménységű tésztát kell készíteni. Két részre osztottam, az egyik az alja, a másik a teteje lesz. Közben az alma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítjük el. A vajat habosra keverjük a cukorral és a vanília kivonattal. Kanalanként hozzákeverjük a tejszínt, majd a krémet a felhasználásáig hűtőbe tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű