( 20x25 cm tepsihez)
500 g tehéntúró (félzsíros)
3 evőkanál porcukor
175 g tejföl (12%-os)
5 evőkanál rizsdara
5 evőkanál kristálycukor
1 db citrom reszelt héja (ez most nekem kimaradt,mert nem volt itthon)
5 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
100 g mazsola (kicsit több mert véletlenül megborult a zacskó :) na jó nem véletlen :))
A túrót a tejföllel és a porcukorral elkevertem,majd hozzáadtam a darát,a kristálycukrot,a mazsolát és az 5 db tojássárgáját.
Az 5 db tojásfehérjét kemény habbá vertem és óvatosan a túróba forgattam.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem.
Előmelegített 180 fokos sütőben 35-40 percet sült.
Hagyjuk kihűlni.
A töltelék lehet gesztenyemassza is . Ekkor a gesztenyemasszát kis vajjal vagy egy kanál mascarponéval lazítsuk - 1 cs massza elég ehhez a mennyiséghez Lehet rumos diós is - A da...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KönnyűSzétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. A sütőtálat, vagy tepsit (40 c 25...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz égetett tésztához A vizet egy kisebb lábasba öntjük, hozzáadjuk a vajat, és felforraljuk. Beleszitáljuk a lisztet, és kis lángon kevergetni kezdjük. Akkor jó, ha g...
Elkészítési idő: 85 perc Nehézség: Közepes