30/22 cm a tepsi.
10 db tojás
2 csomag tejszín ízű pudingpor
8 dl tej
20 dkg Rama
25 dkg porcukor
3 citrom
3 dl tejszín
Elkészítése:
10 tojásból piskótát sütünk,majd ketté vágjuk
Krém: a pudingport a 8 dl tejjel sűrűre főzzük.
A Rama-t és porcukrot habosra kavarjuk és hozzá reszeljük a citromhéjat, valamint hozzá adjuk a levét.
Majd a kihűlt főzött krémmel összekeverjük,és a felvert tejszínhabbal lazítjuk.
Megtöltjük a lapokat és a tetejét is bevonjuk krémmel.
Az alap hozzávalóit tedd egy tálba és alaposan keverd össze. Egy 23 centis jól záródó kapcsos formát bélelj ki sütőpapírral, nyomkodd bele az alapot, simítsd el, tedd hűtőbe amíg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a vajat, a tejet és a cukrot melegítsük addig, míg homogénre olvad. A tűzről levéve adjuk hozzá a kakaós darált kekszet, majd gyúrjuk össze. A tortaformát béleljük...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesHa ezzel megvagy akkor,adhatunk még a tésztához diót, mazsolát,fahéjat,kandirozot gyümit,és a fantáziád szabhat csak határt,hogy mi kerüljön bele. Az egészet jol elkeverjük /de o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta száraz összetevőit egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tojássárgáját, a zsírt, a tejfölt és a mézet és összegyúrjuk a masszát. Egy sütőpapírral kibélelt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű