30/22 cm a tepsi.
10 db tojás
2 csomag tejszín ízű pudingpor
8 dl tej
20 dkg Rama
25 dkg porcukor
3 citrom
3 dl tejszín
Elkészítése:
10 tojásból piskótát sütünk,majd ketté vágjuk
Krém: a pudingport a 8 dl tejjel sűrűre főzzük.
A Rama-t és porcukrot habosra kavarjuk és hozzá reszeljük a citromhéjat, valamint hozzá adjuk a levét.
Majd a kihűlt főzött krémmel összekeverjük,és a felvert tejszínhabbal lazítjuk.
Megtöltjük a lapokat és a tetejét is bevonjuk krémmel.
A hozzávalók : 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 7 evőkanál hideg víz , 1 evőkanál ecet. Összegyúrjuk, egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap késpenge vékonyságúra nyújtjuk, megkenjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összeturmixoljuk, és pár percet állni hagyjuk, hogy az útifűmaghéj megszívja magát. Majd gofrisütőben kisütjük. Lekrvárral tálaljuk, de önmagában is szivesen eszeget...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖszedolgozzuk és még pihen megcsináljuk a tölteléket. A tészta felét egy lapnak kinyujtjuk és zsirozott lisztezett tepsibe tesszük. Rátöltjük a mákos maszát, elegyenlitjük. A máso...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű