A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! :-)
Hozzávalók:
– 1 szűk bögre olvasztott vaj vagy margarin (15 dkg)
– 1 bögre cukor
– 5 tojás
– 2 bögre liszt
– 2 teáskanál sütőpor
+
– fél bögre darabolt dió
– fél bögre darabolt aszalt vagy kandírozott gyümölcs (nálam kandírozott ananász)
– fél bögre darabolt étcsokoládé (háromnegyed táblányi)
– 2 teáskanál rum aroma (lehet több is)
– 2 evőkanál liszt
1. A vajat megolvasztjuk, majd egy tálban összekeverjük a cukorral.
2. Egy másik tálba beletesszük a diót, az aszalt gyümölcsöt, a csokoládét, összekeverjük, majd meglocsoljuk a rummal. Összekeverjük, majd a két evőkanál liszttel is megszórjuk a masszát, és újra átkeverjük.
3. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra. Gázsütőnél olyan melegre, mint amilyenben a piskótát szoktuk sütni.
4. Ezután a cukros vajjal felverjük a tojásokat, majd hozzákeverjük a lisztet és a sütőport.
5. A diós-csokis gyümölcsöt hozzáforgatjuk a tésztához, majd az egészet elosztjuk két kivajazott őzgerincformába.
6. 200 fokos sütőbe tesszük őket, és kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végzünk.
Jó étvágyat! :-)
1. Melegítsük elő a sütőt 175 ℃-ra – villanysütőnél használjunk légkeverés funkciót. 2. Rakjuk a vajat egy magas falú, műanyag tálba, és mikrohullámú sütőben a legmagasabb fokozat...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: Nehéz6 tojásból piskóta tésztát készítünk, ketté öntjük. Egyik felébe 3 púpos ek. darált diót keverünk másik fele fehéren marad. Először a diós rész kerül a tepsibe, erre csurgatjuk r...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Hevítsd a sütőt 210 fokra. (Ugya milyen jó kis szó? Mindig „melegítsd elő”-t írok, gondoltam most jóóól megvariálom.) 2. A csokit tördelt egy serpenyőbe, és öntsd rá a tejszint...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet apróra tördeljük. A diót ledaráljuk, vagy apró darabokra vágjuk és a kókusszal együtt a kekszhez kavarjuk. A vajat, a tejet, a cukrot és a kakaóport egy edénybe tesszük é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű