A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! :-)
Hozzávalók:
– 1 szűk bögre olvasztott vaj vagy margarin (15 dkg)
– 1 bögre cukor
– 5 tojás
– 2 bögre liszt
– 2 teáskanál sütőpor
+
– fél bögre darabolt dió
– fél bögre darabolt aszalt vagy kandírozott gyümölcs (nálam kandírozott ananász)
– fél bögre darabolt étcsokoládé (háromnegyed táblányi)
– 2 teáskanál rum aroma (lehet több is)
– 2 evőkanál liszt
1. A vajat megolvasztjuk, majd egy tálban összekeverjük a cukorral.
2. Egy másik tálba beletesszük a diót, az aszalt gyümölcsöt, a csokoládét, összekeverjük, majd meglocsoljuk a rummal. Összekeverjük, majd a két evőkanál liszttel is megszórjuk a masszát, és újra átkeverjük.
3. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra. Gázsütőnél olyan melegre, mint amilyenben a piskótát szoktuk sütni.
4. Ezután a cukros vajjal felverjük a tojásokat, majd hozzákeverjük a lisztet és a sütőport.
5. A diós-csokis gyümölcsöt hozzáforgatjuk a tésztához, majd az egészet elosztjuk két kivajazott őzgerincformába.
6. 200 fokos sütőbe tesszük őket, és kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végzünk.
Jó étvágyat! :-)
Este összegyúrni. Éjszakára hűtőbe tenni.1 cm vékonyra nyújtani.Szaggatni,tojással lekenni.Magokkal szórni. 180-200 fok kb.25-30 perc
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához valókat összegyúrjuk és 20 percig pihentetjük. Közben elkészítjük a diós tölteléket: a tojássárgákat a porcukorral és a tejjel habosra keverjük. A tojásfeh...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük. A muffin formába rakjuk és 180 fokos előmelegitett sütőbe megsütjük.
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes1. Keverd össze a hozzávalókat, s adj hozzá annyi vizet, hogy megfelelő tésztaállagot kapj. 2. Adagold muffinformákba, vagy kézzel formázz kis pogácsákat egy tepsibe. 3. Süsd 180...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű