A tészta hozzávalói:
4 egész tojás
4 ek. erythritol (por alakú)
2 ek. víz
5 dkg darált mandula
5 dkg tápióka keményítő
2 ek. cukrozatlan kakaópor
1/2 tk. sütőpor (glutén- és foszfátmentes)
csipet só
2 ek. olvasztott kókuszolaj
A krém hozzávalói:
2,5 dl kókusztej (más paleo tej is jó)
1 csapott tk. szentjánoskenyérmagliszt (vagy konjac liszt)
8 dkg erythritol (por alakú)
1 rúd vanília magjai
4 lap zselatin
10 dkg kókuszreszelék apróra darálva
1 bio citrom reszelt héja
fél citrom leve (kisebb citrom fele)
2 dl kókuszkrém behűtve
A tetejére:
10 dkg étcsoki (tej-, cukor- és szójamentes)
2 ek. kókuszolaj
A piskótákat én mindig így készítem, nem választom ketté a tojást, de ha valakinek az vált be, akkor úgy is lehet csinálni. Az egész tojásokat az édesítővel és a vízzel együtt verd krémes habbá, amíg a térfogata többszörösére nem nő és kifehéredik a színe, ez körülbelül 10-12 percig tart. A száraz hozzávalókat vegyítsd el és forgasd bele a tojáskrémbe. A végén az olvasztott olajat is csurgasd bele az edény oldaláról és lazán keverd el. Egy kb. 38x38 cm tepsit bélelj ki sütőpapírral, simítsd el benne a masszát. Előmelegített 180 fokos sütőben süsd kb. 15-18 percig, ez sütőnként változó lehet picit. Ha a teteje picit felpúposodik, sütés után óvatosan nyomkodd le. Fordítsd egy tiszta sütőpapírra a megsült piskótát, hűtsd ki, majd középen vágd ketté. Ilyen sütikhez én mindig lemérem, hogy pontosan egyformák legyenek a lapok. A krémhez a tejet keverd csomómentesre a szentjánoskenyérmagliszttel (vagy konjac lisztet is használhatsz) és az édesítővel, majd kevergetés közben lassú tűzön sűrítsd be. A zseleatin lapokat áztasd be hideg vízbe pár percre, szután szűrd leé s keverd bele a forró krémbe, hagyd kihűlni, de ne dermedjen meg teljesen. A behűtött kókuszkrémet verd fel, amennyire tudod, nem baj, ha nem sikerül teljesen keményre. A hűtás segít, hogy jobban felverődjön, én konzerves Aroy-D márkát használok, ha habnak verem fel, akkor csak a felső sűrű részt használom hozzá. Ha felkeverd és az alsó vizes résszel együtt próbálod meg felverni, akkor sohasem lesz kemény hab. Keverd bele a citromlevet, a citromhéjat és vanília magokat, majd forgasd össze a kihűlt krémmel és a kókuszreszelékkel. Kóstold meg és ízlés szerint még adhatsz hozzá édesíőt vagy citromlevet. Kend rá a krémet az egyik lapra, a szélein hagyj ki egy kb. 1 centis részt, így, ha rányomod a felső lapot, nem fog kinyomódni a krém az oldalán. Tedd rá a másik lapot, óvatosan nyomogasd rá, hogy egyenletes legyen. A csokit az olajjal együtt olvaszd fel és vond be vele a tetejét. A tetejét megszórhatod kókuszreszelékkel vagy csokireszelékkel. Tedd hűtőbe 1-2 órára, majd forró vízbe mártott szárazra törölt éles késsel vágd szeletekre vagy kockákra. Ha nagy a család, garantáltan nem marad egy morzsa sem, legalábbis nálunk nagyon ízlett mindenkinek.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a langyos vízben elkevert élesztőt, a sót, a kovászt és folyamatosan adagoljuk hozzá a langyos vizet, miközben dagasztjuk a tésztát. Körül...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejfölt, cukrot,vaníliás cukrot, az 1 citrom reszelt héját, és levét, jól összekeverjük. Majd a habtejszínt kemény habbá verjük, és a tejfölös masszával kézi habverővel bele forg...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA pudingot, a cukrot és a tejet egy edénybe tesszük és a megszokott módon megfőzzük, majd kihűtjük. A ricottát, a joghurtot, a narancshéjat és a porcukrot egy tálba tesszük és össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeresztben kettévágjuk a leveles tésztát, kinyújtjuk őket amennyire csak lehet anekül, hogy elszakadnának, lehetőleg téglalap alakúra és egyformára a kettőt. Sűrűn meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű