• A tésztához
50 dkg búzaliszt
25 dkg porcukor
25 dkg Rama margarin
2 db tojás
1 db sütőpor
1 db vanília rúd (belseje)
2 evőkanál kakaópor
• A krémhez
20 dkg porcukor
2 db tojás
4 púpos evőkanál búzaliszt
2 csapott evőkanál étkezési keményítő
2 evőkanál holland kakaópor
4 dl tej
10 dkg Rama
________________________________________
1.A lisztet, a porcukrot, az átszitált sütőport, a vanília kikapart belsejét jól összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást és a margarint, majd jól összedolgozzuk, ha kell kevés tejjel. 2 részre osztjuk, és az egyikbe belegyúrjuk a kakaót. Lisztezett deszkán előbb az egyik, majd a másik tésztát 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, és virágmintás szaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben, 10-15 perc alatt megsütjük.
2.Közben elkészítjük a krémet. A margarin kivételével az összes szilárd hozzávalót egy kisebb edénybe tesszük, összekeverjük, és hozzáadjuk a tejet is. Jól elkeverjük, és lassú tűzön folyamatos keverés közben sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és még melegen a margarint is hozzákeverjük. Folyamatosan kevergetve kihűtjük. Ha a sütik kihűltek, akkor 1 fehéret és 1 kakaósat a krémmel összeragasztunk. Kb. 60 db készíthető belőle. Teljes elkészülési idő: 90 perc
mint fenn
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűA sütőt 170°C-ra előmelegítjük. A tejet a tejszínnel és a vajjal forráspontig melegítjük. A tojássárgát a porcukorral és a mézzel habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárazakat egy tálban összekeverjük. A tejet megmelegítjük (nem forróra, mert kicsapja a tojást), és a szárazakhoz keverjük. A tojást szétválasztjuk, a sárgája mehet a tésztába,...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű