Tésztához:
50 dkg liszt, 25 dkg vaj, vagy ráma, 10 dkg porcukor, 2 db tojás sárgája, 1 dl tej, 2 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, ½ sütőpor,4 dkg tejföl,
Kenéséhez:
15 20 dkg baracklekvár
Töltelékhez:
40 dkg őrölt mák, 15 dkg cukor, 1 ek méz, 1 db citrom reszelt héja, 1 tk fahéj, 2 dl tej, 2 db tojásfehérje,
Elkészítése:
Előkészítünk egy 20x36 cm magas peremű tepsit. Langyos tejben feloldjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet elkeverjük a sütőporral,porcukorral és elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt a tojássárgáját és a tejfölt,hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, három részre osztjuk és kinyújtjuk. Az első lapot belehelyezzük a tepsibe. A töltelékhez a mákot összekeverjük a fahéjjal. A cukrot a tejjel ,a mézzel és a reszelt citromhéjjal felfőzzük,ezzel a mákot leforrázzuk. Felverjük a tojások fehérjét,belekeverjük a langyos máktöltelékbe Az első tésztaréteget megkenjük lekvárral,majd rásimítjuk a máktöltelék felét ,erre ismét tésztát teszünk,amelyet szintén megkenünk lekvárral,majd rátesszük a mák másik felét .a harmadik tésztalappal befedjük. A tetejét megszurkáljuk és 170 fokos sütőben 40-50 perc alatt megsütjük..az elkészült süteményt porcukorral meghintve tálaljuk.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk a cukorral. A tojások sárgáját is belekavarjuk. A habhoz kavarjuk a lisztet, a sütőport, majd a darált diót is. A tésztát papírral bélelt teps...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső körben melegítsétek fel a sütőt 180 fokra. Ezek után az összes hozzávalót el kell keverni. Kezdve a száraz alapanyagokkal, tehát a liszt, cukor, sütőpor, vaníliás cukor, fahéj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkaptam a robotgépet, a vajat a cukrokkal kikevertem, ment bele a 4 tojás sárgája, a sütőporral elkevert liszt, pici só. Majd a tojásfehérjéket külön felvertem, a tésztához lazán...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat az édesítővel és a vaníliával összeturmixolod, majd hozzáadod a túrót és azzal is összedolgozod. Bármilyen sütőformába teheted igazából ( előtte egy kicsit kend ki kóku...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű