5 dkg mazsola
1 l tej
1 vaníliarúd
só
1 ek. margarin
25 dkg rizs
50 dkg alma
1 citrom reszelt héja és leve
4 tojás
12 dkg cukor
6-8 ek. málnaszörp
néhány szem málna
A mazsolát megmossuk. A vaníliát behasítjuk, és a tejjel, sóval és margarinnal felfőzzük. Utána hozzáadjuk a rizst és lassú tűzön megfőzzük. Kiszedjük a vaníliát.
Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és felszeleteljük, majd rálocsoljuk a citromlevet. Egy tortaformát kivajazunk, és az almaszeleteket az aljába tesszük.
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját összekeverjük a cukorral, mazsolával, citromhéjjal, a habbá vert fehérjével és rizzsel, majd az almára simítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Utána kiborítjuk a formából, málnaszörpöt locsolunk rá, és málnaszemekkel díszítjük.
Az élesztőt felfuttatjuk,majd a hozzávalókkal összedolgozzuk 1 órát pihentetjük a tésztát.Lisztezett nyújtódeszkán kb. 1.5 cm vastagra nyújtjuk ezután korongokat szaggatunk belőle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoltam, felkockáztam, sós vízben megfőztem, leszűrtem és pépesre törtem. Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttattam. A lisztet a sóval elkevertem, hozzá...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha kell, teszünk hozzá 1-2 ek vizet. Egy sütőpapírt beleteszünk a tepsibe, és beleigazítjuk. Így látjuk, hogy mekkorára kell a tésztát nyújtanunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalói összegyúrjuk. Egy cipóba gömbölyítjük,folpacba csomagoljuk és hidegre tesszük. Elkészítjük a tölteléket. A vaníliás pudingport a tejjel,5 dkg cukorral,vaníli...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű