1/2 liter vanília fagylalt (közepesen lágy állagú)
1 liter kávé fagylalt (közepesen lágy állagú)
1 db kerek piskóta lap (kb 1 cm-es szeletekre vágva)
3 evőkanálbourbon (vagy jó minőségű rum)
6 evőkanál kávé (főzd le a kávét tegyél hozzá kis mézet vagy nádcukrot, ízlés szerint, majd hűtsd ki)
2 csészekókuszreszelék (egy kis teflon edényben meg kell pirítani)
1. Vegyél elő két különböző méretű műanyag tálat (ahogy a képen is látszik, az egyik bele kell férjen a másikba, de úgy, hogy kb 5 cm legyen közte) és béleld ki mind a kettőt folpackkal.
2. A nagyobbik tálba tedd bele a vanília fagyit és tegyél rá egy másik folpackot, hogy lefedje bőven. A kisebbik tálat helyezd a közepébe, és óvatosan nyomd bele. (Vigyázz, hogy úgy nyomd bele a kis tálat, hogy a szélén ne folyjon ki a fagyi!) Az egészre tegyél egy nagy tányért, ami lenyomja a krémet, majd tedd be a mélyhűtőbe kb 45 percre.
3. Amíg hűl a fagyibomba, keverd össze a hideg kávét és bourbont. A csíkokra vágott piskótát ezzel fogod kiskanál segítségével meglocsolni. Nem kell, hogy tocsogjon, csak óvatosan, hogy kapjon egy kis aromát.
4. Amikor jól megdermedt a fagyi, vedd ki belőle a kisebbik tálat, és fejtsd le a fóliát is. Az üreges részbe tedd bele a kávéfagyit. A tetejére tedd rá (ami később az alja lesz) a csíkokra vágott piskótát, szépen egymás mellé és locsold meg a kávés sziruppal. Egy éles kés segítségével vágd körbe a tál körül. Vegyél elő egy akkora tányért, amivel jól le tudod fedni és tedd vissza a mélyhűtőbe, 30 percre.
5. A mélyhűtőből kivéve úgy tedd le az asztalra, hogy a tányér alul legyen és óvatosan emeld le a műanyag tálat, utána fejtsd le a folpackot is. Szórd meg pirított kókusszal az egész bomba tetejét és oldalát.
6. Vágj ki magadnak egy nagy szeletet és tesztelt az eredményt!
2dl tejet 20dkg kókusszal és 30dkg cukorral felfőzünk,és hozzáadunk 20dkg lisztet és lassú tűznél még 5percig főzzük.A tűzről levéve belekeverünk 25dkg margarint,és elfelezzük.Az e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszeállítás: alulra kerül a barna piskótalap, melyet vékonyan megöntözünk a szirup felével, erre simítjuk rá a fehér krémet, majd helyezzük rá a diós piskóta lapot. Azt ismételten...
Elkészítési idő: 2óra 30perc Nehézség: KönnyűA tészta elkészítése: A vajat habosra keverjük a porcukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, és hozzákeverjük az edd...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA hozzávalókat összegyúrni, vékonyra nyújtani, szaggatni, forró olajban sütni, porcukrozni.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz