1/2 liter vanília fagylalt (közepesen lágy állagú)
1 liter kávé fagylalt (közepesen lágy állagú)
1 db kerek piskóta lap (kb 1 cm-es szeletekre vágva)
3 evőkanálbourbon (vagy jó minőségű rum)
6 evőkanál kávé (főzd le a kávét tegyél hozzá kis mézet vagy nádcukrot, ízlés szerint, majd hűtsd ki)
2 csészekókuszreszelék (egy kis teflon edényben meg kell pirítani)
1. Vegyél elő két különböző méretű műanyag tálat (ahogy a képen is látszik, az egyik bele kell férjen a másikba, de úgy, hogy kb 5 cm legyen közte) és béleld ki mind a kettőt folpackkal.
2. A nagyobbik tálba tedd bele a vanília fagyit és tegyél rá egy másik folpackot, hogy lefedje bőven. A kisebbik tálat helyezd a közepébe, és óvatosan nyomd bele. (Vigyázz, hogy úgy nyomd bele a kis tálat, hogy a szélén ne folyjon ki a fagyi!) Az egészre tegyél egy nagy tányért, ami lenyomja a krémet, majd tedd be a mélyhűtőbe kb 45 percre.
3. Amíg hűl a fagyibomba, keverd össze a hideg kávét és bourbont. A csíkokra vágott piskótát ezzel fogod kiskanál segítségével meglocsolni. Nem kell, hogy tocsogjon, csak óvatosan, hogy kapjon egy kis aromát.
4. Amikor jól megdermedt a fagyi, vedd ki belőle a kisebbik tálat, és fejtsd le a fóliát is. Az üreges részbe tedd bele a kávéfagyit. A tetejére tedd rá (ami később az alja lesz) a csíkokra vágott piskótát, szépen egymás mellé és locsold meg a kávés sziruppal. Egy éles kés segítségével vágd körbe a tál körül. Vegyél elő egy akkora tányért, amivel jól le tudod fedni és tedd vissza a mélyhűtőbe, 30 percre.
5. A mélyhűtőből kivéve úgy tedd le az asztalra, hogy a tányér alul legyen és óvatosan emeld le a műanyag tálat, utána fejtsd le a folpackot is. Szórd meg pirított kókusszal az egész bomba tetejét és oldalát.
6. Vágj ki magadnak egy nagy szeletet és tesztelt az eredményt!
Tészta:: 20 dkg liszt, 10 dkg margarin, 7 dkg cukor, 1 tojás, 1 kk sütőpor. Ezzel a tésztával béleljük ki a kerek sütőformát. Töltelék: 3 tojás sárgája, 12,5 dkg cukor, 1 v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A tojáshabhoz keverjük óvatosan a tojássárgákat és a vizet. Végül a liszt és sütőpor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingokat megfőzzük a leírásnak megfelelően. A porcukrot habosra keverjük a vajjal/Rama margarinnal. Ha a puding kihűlt hozzákeverjük a vajas krémet. Egy tálcára tegyük le tégla...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát gyúrok. A tejet kis adagokban öntöm az alapanyagokhoz. Ha rugalmas, könnyen nyújtható, de nem ragacsos a tészta, akkor jó. Lehet, nem is kell bele az összes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű