30 dkg liszt
20 dkg cukor
1 cs sütőpor
50 dkg túró
15 dkg cukor
2 cs vaníliás cukor
4 tojás
0,5 l tej
A lisztet, a sütőport és a cukrot összekeverjük. Fél csomag vajjal kikenünk egy közepes tepsit, beleszórjuk a cukros lisztnek a felét.
A túrót, a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük, a lisztre szórjuk, majd rászórjuk a liszt másik felét.
A tetejére habot verünk, adunk hozzá tejet, és a tésztára öntjük. Megsütjük.
A diót megdaráljuk. A cukrot a felhasított vaníliarúddal 1/2 dl tejben kevergetve felforraljuk, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a diót, esetleg egy kanál rumot (nem feltétlenül)...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhabját. Két felé veszem, a felébe 1 evőkanál kakaót keverek. Közben lecsepegtetem a meggyet, megszóróm egy vaníliával és egy kis fahéjjal. A tepsibe először a fehér tésztát, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot és a vaníliás cukrot a tojássárgákkal kikeverjük, aztán hozzáadjuk a vizet és az olajat is. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és apránként ezt is hozzáadjuk,...
Elkészítési idő: 15+45 perc Nehézség: Könnyű