30 dkg liszt
20 dkg cukor
1 cs sütőpor
50 dkg túró
15 dkg cukor
2 cs vaníliás cukor
4 tojás
0,5 l tej
A lisztet, a sütőport és a cukrot összekeverjük. Fél csomag vajjal kikenünk egy közepes tepsit, beleszórjuk a cukros lisztnek a felét.
A túrót, a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük, a lisztre szórjuk, majd rászórjuk a liszt másik felét.
A tetejére habot verünk, adunk hozzá tejet, és a tésztára öntjük. Megsütjük.
A cukrot keverd simára a tojásokkal, A maradék száraz anyagokat (liszt sütőpor csipet só) szitáld bele egy másik tálba. A vajat langyosítsd meg és keverd el a tojásos cukros keveré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTedd a hozzávalókat egy aprítógépbe és daráld meg. Keverd addig, amíg a massza összeáll. Nyomkodd a keveréket egy kisebb (22x22) tepsibe és esetleg szórd meg a tetejét a mandulával...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. 2. A margarint felolvasztjuk, és a kakaó kivételével, a többi hozzávalóval csomómentesre keverjük. 3. A tészta egyik felét (kicsit többet is le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEbből lehet gesztenye pürét csinálni. Tálka aljára pár rózsa tejszínhabot nyomunk. Erre szórunk kb. 8-10 dkg reszelt gesztenyepürét. Tetejét is habrózsával díszítjük.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes