Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Gesztenyés havas piramisok


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


HOZZÁVALÓK és ELKÉSZÍTÉS


- 50 dkg darált keksz
- 20 dkg porcukor
- 4 evőkanál baracklekvár
- 4 evőkanál rum
- 1 evőkanál rumaroma
- 4 evőkanál kakaópor
- tej, annyi hogy ne legyen túl száraz

Töltelék :
- 25 dkg gesztenyepüré
- rum és porcukor ízlés szerint
- annyi tejszín, hogy jól kenhető masszát kapjunk

- kókuszreszelék a szóráshoz

Elkészítés:


A tésztához és a töltelékhez a hozzávalókat összegyúrjuk, ill kikeverjük. A formát enyhén kivajazzuk és szórunk bele kókuszreszeléket.
A kekszmasszából belenyomunk a formába annyit, hogy kitöltse, majd a kúp formával mélyedést készítünk a masszába és a helyét betöltjük a gesztenyekrémmel. Belenyomjuk az alját a kókuszreszelékbe és a tetejét még megszórjuk kókusszal.

Gesztenyés havas piramisok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Rizses csoki Hettitől
Rizses csoki Hettitől

Elkészítés: 10 perc. Egy nagyobb tálba teszünk, 1 dl vizet, 3 evőkanál kakaóport, 5 evőkanál cukrot, 1 Rama margarint elkockázva, 1 cs. vaníliás cukrot, 1 evőkanál zselatint. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Moszkauer (Sóbors)
Moszkauer (Sóbors)

A tejszínt egy edényben forraljuk fel, adjuk hozzá a diót, a cukrot és a kandírozott narancshéjat. Forraljuk fel újra, keverjük bele a lisztet, majd hagyjuk kihűlni. Melegítsük el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tari Éva
Tekercses finomság Eta módra
Tekercses finomság Eta módra

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon két kakaós piskótát sütünk 30 × 40 cm-es tepsiben. A krémhez a pudingot a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot keményre verjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Őszibarack
Őszibarack

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk