menu

Családireceptkönyv.hu

Gesztenyés havas piramisok


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


HOZZÁVALÓK és ELKÉSZÍTÉS


- 50 dkg darált keksz
- 20 dkg porcukor
- 4 evőkanál baracklekvár
- 4 evőkanál rum
- 1 evőkanál rumaroma
- 4 evőkanál kakaópor
- tej, annyi hogy ne legyen túl száraz

Töltelék :
- 25 dkg gesztenyepüré
- rum és porcukor ízlés szerint
- annyi tejszín, hogy jól kenhető masszát kapjunk

- kókuszreszelék a szóráshoz

Elkészítés:


A tésztához és a töltelékhez a hozzávalókat összegyúrjuk, ill kikeverjük. A formát enyhén kivajazzuk és szórunk bele kókuszreszeléket.
A kekszmasszából belenyomunk a formába annyit, hogy kitöltse, majd a kúp formával mélyedést készítünk a masszába és a helyét betöltjük a gesztenyekrémmel. Belenyomjuk az alját a kókuszreszelékbe és a tetejét még megszórjuk kókusszal.

Gesztenyés havas piramisok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Almás-mákos palacsinta
Almás-mákos palacsinta

A darált mákot állandó keverés mellett cukros tejjel sűrű péppé főzzük. Reszelt citromhéjjal és reszelt almával ízesítjük. Az édes tésztából sütött palacsintákat a mákos krémmel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tari Éva
Fahéjas-szilvás túrós pite recept
Fahéjas-szilvás túrós pite recept

A túrót, a vajat csipetnyi sóval keverjük ki, adjuk hozzá a porcukrot, majd dolgozzuk össze. Utána egyesével adjuk hozzá a tojásokat, a vaníliás cukrot, a tejfölt, és a legvégén a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Raffaello golyók tejpor nélkül
Raffaello golyók tejpor nélkül

A tejet összefőzzük sűrűre a tejszínnel és a kókuszreszelékkel és a cukrokkal. Vajon kissé átforgatjuk a a darát, majd hozzáadjuk a kókuszos masszához. Addig főzzük, míg elválik az...

Elkészítési idő: 60m
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Egyszerű almás süti (Bmintbalázs)
Egyszerű almás süti (Bmintbalázs)

Melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Negyedeld fel és magozd ki az almákat. Nem szükséges meghámozni őket. A negyedeket vágd vékony, fél centiméteres szeletekre (6-8 szelet lesz egy ne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk