HOZZÁVALÓK és ELKÉSZÍTÉS
- 50 dkg darált keksz
- 20 dkg porcukor
- 4 evőkanál baracklekvár
- 4 evőkanál rum
- 1 evőkanál rumaroma
- 4 evőkanál kakaópor
- tej, annyi hogy ne legyen túl száraz
Töltelék :
- 25 dkg gesztenyepüré
- rum és porcukor ízlés szerint
- annyi tejszín, hogy jól kenhető masszát kapjunk
- kókuszreszelék a szóráshoz
A tésztához és a töltelékhez a hozzávalókat összegyúrjuk, ill kikeverjük. A formát enyhén kivajazzuk és szórunk bele kókuszreszeléket.
A kekszmasszából belenyomunk a formába annyit, hogy kitöltse, majd a kúp formával mélyedést készítünk a masszába és a helyét betöltjük a gesztenyekrémmel. Belenyomjuk az alját a kókuszreszelékbe és a tetejét még megszórjuk kókusszal.
Összekevertem, hűtőbe tettem 1-2 óràra, majd golyókat formáztam és kókuszreszelékbe forgattam. Fogyasztàsig hűtőben tartandó.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. Egy másik tálban a sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, sütőport, olajat, kakaót és végül könnyedén belekever...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd lassanként adjuk hozzá a cukrot. 2. A sütőport összekeverjük a liszttel és óvatosan ezt is hozzákeverjük. 3. Nagyobb margarinoz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kekszet összetörjük, majd jól elkeverjük a vajjal és lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk. A mascarponét a porcukorral és a vaníliás cukorral összedolgozzuk, a fehér csokol...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű